Unde au greşit fugarii celebri prinşi peste graniţe

Data publicării:
clamparu

Tot mai multe VIP-uri încearcă să scape de braţul lung al legii şi pleacă din ţară în timpul proceselor. Şi nu este o modă nouă, startul plecărilor s-a dat acum mai bine de 15 ani. Mulţi însă au făcut greşeli, fie au folosit acte false, fie au încălcat din nou legea în ţara adoptivă. Aşa că, până la urmă, tot după gratii au ajuns.

13 ani l-au căutat poliţiştii români pe fostul lider MISA, Gregorian Bivolaru, arestat în lipsă şi apoi condamnat la şase ani de închisoare. Au reuşit să îl aducă în ţară în vara lui 2016.

Omologii francezi l-au prins pe Guru în nordul Parisului. A făcut imprudenţa de a părăsi teritoriul Suediei, unde i se acordase azil politic. A executat în ţară o treime din pedeasă, a fost eliberat condiţionat şi a plecat, din nou, din România.

Soţii Florin şi Diana Nemeş au fost aduşi în ţară în primăvara lui 2014. Au fost extrădaţi de Statele Unite, după ce autorităţile federale au descoperit afacerile ilegale cu alcool ale familiei, care se refugiase într-un adevărat buncăr în Yelm, Washington. Îşi aşteaptă sentinţa definitivă de la instanţa supremă, după ce Curtea de Apel i-a condamnat la ani grei de închisoare.

Ion Clămparu a ajuns acum trei ani într-un penitenciar din România. Este cunoscut drept unul dintre cei mai violenţi interlopi români. A fugit din România în timp ce era investigat pentru proxenetism. În Spania şi-a pus pe picioare grupări similare, până când a fost prins în 2011. Are de executat 30 de ani de detenţie.

Cinci ani s-a refugiat în Statele Unite ale Americii şi fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, condamnat pentru delapidarea companiei de stat cu sute de milioane de dolari. A fost reţinut de americani pentru încălcarea legii imigranţilor, iar după un proces de câţiva ani, a fost extrădat la Bucureşti. Execută acum o pedeapsă de opt ani de închisoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri