Misteriosul domn S. Cine este muzicianul român arestat în Franța pentru că a fost mâna dreaptă a lui Gregorian Bivolaru

Data actualizării: Data publicării:
bivolaru2
Gregorian Bivolaru. Foto: Arhiva Digi24

Un interfon, o cutie poștală și o plăcuță pe care scrie Casa del Sol. Este una dintre adresele de pe Coasta de Azur la care poliția franceză a descins la finalul lunii trecute într-o operațiune de amploare care a vizat rețeaua condusă de Gregorian Bivolaru. 12 români au fost reținuți în urma raidului de pe 28 noiembrie de la Casa del Sol, un complex compus de fapt din două locuințe, în Berre-les-Alpes, un mic sat cochet aflat la 25 de kilometri distanță de Nisa, unde Gregorian Bivolaru ar fi ținut sechestrate zeci de femei pe care le-ar fi supus la perversiuni sexuale, scriu jurnaliștii de la France 3 Regions. Publicația mai arată cum un așa-zis domn S., muzician român, profesor, membru activ al Bisericii Ortodoxe din Monaco, l-ar fi sprijinit îndeaproape pe Gregorian Bivolaru, ocupându-se de femeile din toate colțurile lumii care veneau la guru pentru "inițiere".

CASA DEL SOL
Casa del Sol. FOTO: France 3 Regions

Maurice Lavagna, primarul din Berre-les-Alpes, a spus jurnaliștilor că a alertat autoritățile în urmă cu 10 ani, când erau parcate constant în jur de 10 mașini în fața Casei del Sol. El a crezut că acolo erau chiriași permanenți. Autoritățile au făcut un control, însă nu s-a constatat nimic care să ridice suspiciuni.

Jurnaliștii mai arată că Gregorian Bivolaru și-ar fi petrecut o vacanță de vară la Casa del Sol, unde s-ar fi bucurat de piscina din curte.

În cea mai nouă dintre cele două case locuiește un lider al mișcării, iar la parterul acesteia se făcea videochat.

În cea de-a doua casă erau înghesuite de regulă femeile exploatate sexual. Cu toate acestea, în momentul descinderii, anchetatorii nu au găsit vreo victimă sechestrată acolo.

Operațiunea amplă a poliției franceze a vizat două zone din Paris și regiunea pariziană Seine-et-Marne și Val de Marne, dar și regiunea Alpes-Maritimes. În acțiunea care a implicat 175 de agenți din cadrul Celulei de Asistență și Intervenție în Probleme de Abuzuri Sectare au fost arestate 41 de persoane, inclusiv Gregorian Bivolaru, liderul organizației.

Publicația franceză arată că rețelele lui Bivolaru funcționează după un model similar cu cele ale traficanților de droguri, având ramificații în lumea politică și cea de business din Paris, Nisa și Monaco.

Mai exact, jurnaliștii susțin că grupul coordonat de Bivolaru se întinde în Nisa, Grasse, Peille, Belvedère, La Turbie, Menton, Beausoleil și Monaco, având filiale și în Toulon (Var), prin intermediul unei companii.

Potrivit informațiilor obținute de France 3 Côte d'Azur, adepții mișcării aveau diferite roluri în cadrul acesteia – fie erau implicați direct în exploatarea sexuală a femeilor, fie se ocupau de construirea caselor.

Misteriosul domn S. – mâna dreaptă a lui Gregorian Bivolaru

Domnul S. este român, muzician la Monaco, membru activ al Bisericii Ortodoxe din Monaco și profesor la Pantin. Despre acesta se spune că ar fi liderul mișcării din Franța și Elveția și omul de încredere al lui Bivolaru. Domnul S. ar fi participat la supravegherea femeilor venite din toate colțurile lumii la Guru Bivolaru pentru «inițiere».

Acesta ar fi organizat deopotrivă cursuri și activități pentru rețeaua care promova sexul tantric din regiunea Nisa.

Doamna L., directoare de firmă în Belvédère, ar fi fost "bancherul" mișcării. Aceasta ar fi spălat banii proveniți din videochat și proxenetism prin cumpărarea de imobile.

Doamna F., antrenoare în Beausoleil, domnul M., fost brutar în Nisa, doamna B., medic stomatolog în Nisa, doamna C., inginer constructor și specialist în medicină alternativă în Nisa, au fost deopotrivă membri cu funcții proeminente în organizația lui Bivolaru, care au ajuns pe mâna poliției.

Totodată, la întreținerea imobilului ar fi fost implicată o întreagă familie de români.

Cum funcționa MISA

Mișcarea ce a avut de-a lungul timpului mai multe denumiri - Mișcarea pentru Integrare Spirituală spre Absolut (1990) sau Atman (nume dobândit în momentul în care mișcarea s-a dezvoltat în afara României), Yoga Integrală, apoi, mai recent, «Yogaesoteric» - este prezentă în aproximativ 30 de țări.

În cadrul acestei mișcări, tantra yoga (care permite trezirea spiritualității prin intermediul sexualității) este una dintre activitățile care atrage în permanență noi adepți.

Sub pretextul dezvoltării personale, Bivolaru își propunea ca prin această practică să condiționeze victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală.

Uneori puse pe un piedestal, alteori depreciate sau înfometate, femeile ajungeau să își piardă discernământul și nu mai puteau să își dea consimțământul (consimțământul fiind considerat a fi o reflectare a egoului care împiedică oamenii să ajungă la o stare de trezire spirituală), scopul fiind acela de a accepta să întrețină relații sexuale cu liderul grupului sau de a se dedica pornografiei în Franța și în străinătate.

Cum opera Gregorian Bivolaru în Franța

Anchetatorii francezi au descoperit că Bivolaru selecta femei din toată lumea care îi trimiteau fotografii cu ele în lenjerie intimă.

Australia, Argentina, Marea Britanie, Polonia sau Finlanda - femeile veneau din toate colțurile lumii sub pretextul că vor fi "inițiate de Bivolaru". Mișcarea se asigura ca printre aceste femei să nu existe vreuna cu cetățenie franceză, astfel încât să nu existe plângeri în Hexagon care să îl vizeze pe Bivolaru.

Toate femeile au descris aceeași manieră de a acționa. Ele erau preluate de pe Aeroportul Charles de Gaulle de către un șofer care le acoperea ochii. Telefoanele le erau confiscate, apoi erau transportate într-o casă mare din Villiers-sur-Marne, care putea găzdui mai mult de 50 de femei.

Acolo, ele erau puse să țină diete, supuse la hipnoză, practici sexuale deviante, lecturi și erau obligate să vizioneze videoclipuri și să consume afrodisiace.

Ideea era să le crească sentimentul de adorație față de guru, înainte de a se întâlni cu acesta. Practicile sexuale erau folosite drept alibi pentru așa-zisa dezvoltare personală.

După câteva săptămâni, femeile erau duse înapoi la aeroport, pentru a reveni în țările de origine.

Cum a reușit să le seducă pe femei de la distanță

Hugues Gascan, cercetător în cadrul Groupe d'études du phénomène sectaire, o organizație din Angers care studiază sectarianismul, spune că maniera în care Bivolaru a reușit să seducă femeile nu este întâmplătoare.

"Sunt vremuri dificile și oamenii caută soluții, pentru o viață mai bună, pentru recunoaștere, caută valori diferite. Iar aceste mișcări sunt deosebit de ofertante: ele promit fericire, bogăție, bunăstare, exercițiu fizic și sexual", a precizat acesta.

Acum, femeilor le este greu să depună plângere în Franța - fie din cauza distanței, fie pentru că nu realizează că au fost victime.

"După o astfel de experiență, femeile au nevoie de niște ani pentru a realiza că au fost victime. Este nevoie de 2, 3, 4, 5 ani pentru ca femeile să fie conștiente de abuzul la care au fost supuse", a mai spus el.

Apoi, din punct de vedere financiar și logistic, este aproape imposibil pentru o femeie care trăiește în Argentina să depună plângere în Franța 5 ani mai târziu. De asemenea, numărul real al victimelor de peste tot din lume este imposibil de aflat, a mai explicat cercetătorul.

Cum se apără MISA 

Pentru a se apăra, MISA a publicat joi un comunicat de presă în limba română în care denunță "acuzațiile absurde" la adresa lui Gregorian Bivolaru, "ținta unor campanii mediatice de discreditare încă din anii 1990".

Aceeași abordare a fost adoptată și în franceză de site-ul "Yogaesoteric", care pune la îndoială mărturiile victimelor.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri