"Ne-a spus că actul sexual a fost autorizat de Dumnezeu". Victimele violate de Gregorian Bivolaru fac noi dezvăluiri

Data actualizării: Data publicării:
160824_gregorian_bivolaru_pol_capitalei_03_INQUAM_Octav_Ganea
Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța pentru viol și trafic de persoane. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Două femei, victime ale lui Gregorian Bivolaru, au povestit pentru presa franceză calvarul la care au fost supuse de fondatorul MISA. Femeile, care erau minore la vremea respectivă, erau manipulate și constrânse la diverse practici sexuale, apoi traficate și obligate să își doneze veniturile către MISA.

Gregorian Bivolaru a fost arestat luna trecută în Franța. Este acuzat de viol, abuz contra persoanelor vulnerabile și sechestrare. În urma acțiunii la care au participat 175 de polițiști, au fost eliberate 26 de femei.

Agnes Arabela Marques le-a povestit reporterilor francezi că l-a cunoscut pe Gregorian Bivolaru în 1999. Avea 15 ani și a ajuns la București mânată de curiozitate - voia să învețe yoga dragostei. A devenit, rapid, victima lui Bivolaru. Fata a fost obligată să întrețină relații sexuale cu el sub pretextul inițierii spirituale. "Ni s-a spus că actul sexual a fost o consacrare, că a fost autorizat de Dumnezeu", a povestit ea.

Apoi, când avea 16 ani, a fost înscrisă la un concurs de frumusețe pe plajă unde fetele defilau nud și dansau lasciv în fața a mii adepți.

Multe dintre adeptele lui Bivolaru erau trimise în cluburi de noapte din străinătate. Agnes a lucrat în Japonia, dar toți banii ei erau încasați de MISA.

O altă victimă, din Australia, povestește că a fost sechestrată din momentul în care a ajuns în Franța, unde acceptase să participe la un ritual de inițiere. A rămas fără telefon, pașaport și bani și, timp de 2 săptămâni a fost închisă într-o vilă alături de alte fete. Femeia povestește că dincolo de violuri și de manipularea mentală, a fost și victimă a traficului sexual, timp de 6 ani.  

Gregorian Bivolaru a fost acuzat de trafic de droguri, prostituție sau videochat în România, la începutul anilor 2000. În 2004 a fost trimis în judecată, dar fugise deja din țară. În Suedia a primit azil politic.

"Eram în România și am vorbit cu șoferul unui tir care mergea în Suedia. L-am păcălit am fost ascuns în container, a fost șansa mea", a povestit ea.

În 2016, a plecat în Franța, unde autoritățile l-au predat României. S-a întors în 2017, când a fost eliberat condiționat.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri