Sari la conținut

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin, adus la audieri: „Ce-i aia baron?”

Actualizare 17.10: Ionesie Ghiorghioni a fost adus de mascați la sediul DNA Timișoara, unde va fi audiat.

Vicepreședintele CJ Caraș-Severin a spus că flagrantul este o înscenare, dar nu a spus din partea cui. Întrebat de jurnaliști dacă se consideră un baron local, el a răspuns: „Ce-i aia baron?”.

Ionesie Ghiorghioni a mai spus că cei 20.000 de lei din revistă nu erau ai lui. „Dacă este un martor să spună că eu am cerut 10%, să vină!”, a spus vicepreședintele CJ Caraș-Severin.

Întrebat cine i-a pus pe birou revista cu 20.000 de lei înăuntru, el a spus: „O să auziți”, adăugând că acea persoană era prezentă în atunci când au intervenit procurorii.

Pe de altă parte, jurnaliștii l-au întrebat dacă se așteaptă la o măsură preventivă pe numele lui, după audieri, însă Ionesie Ghiorghioni nu a știut ce să răspundă: „Sincer, nu cunosc procedurile și nu prea știu ce se întâmplă. Vedem după parcurgerea procedurilor... Eu cred în cei care judecă că vor analiza bine evenimentele”.  


Banii ar fi fost puși într-o revistă care i-ar fi fost înmânată vicepreședintelui Ghiorghioni de către un om de afaceri. În schimbul acestui comision, vicepreședintele Caraș-Severin urma să-l ajute la atribuirea unui contract de deszăpezire. Imediat ce a primit mita, Ionesie Ghiorghieni a fost înconjurat de procurori și de polițiști.

Liberalul Ionesie Ghiorghioni este considerat un apropiat al președintelui Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde.

În județul Caraș-Severin au loc șase percheziții la această oră. I se verifică biroul lui Ghiorghioni, apartamentul de serviciu din Reșița, o locuință din Oțelu Roșu, dar și o casă din Bucova. La descinderi participă procurori de la DNA Timișoara, ofițeri de la DGA și jandarmi. Audierile în acest caz vor avea loc probabil la sediul DNA Timișoara.