VIDEO. Protest inedit, cu "sânge", cuţite şi fotografia lui Tudorel Toader, pe scările Ministerului Justiţiei

Data actualizării: Data publicării:
Untitled

Vopsea, cuţite şi fotografii format A4 cu Tudorel Toader, aceasta a fost recuzita cu care patru cetăţeni au protestat, luni, în faţa Ministerului Justiţiei, după ce un tânăr a fost ucis de un criminal eliberat mai devreme din penitenciar, în baza Legii recursului compensatoriu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cei patru protestatari, printre care se numără Sandu Matei şi Cristian Dide, doi dintre veteranii protestelor din Piaţa Victoriei, au atras atenţia într-un mod inedit asupra efectelor pe care le are Legea recursului compensatoriu.

Gestul acestora vine după ce un tânăr a fost ucis la Mediaş de un criminal eliberat mai devreme, în baza acestei legi. O lege faţă de care ministrul Tudorel Toader a luat distanţă inclusiv în cursul zilei de luni, deşi responsabilitatea sa în ceea ce priveşte evoluţia actului normativ, de la proiect până la adoptare, nu este deloc una neînsemnată.

Autorii protestului au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la secţie.

Incidentul

După crima de la Mediaş, poliţia a reţinut trei suspecţi acuzaţi că au omorât un tânăr în faţa unui bar. Doi dintre ei au fost eliberaţi în baza recursului compensatoriu, cel de-al treilea fiind, de asemenea, recidivist, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul din Sibiu. 

Tânărul în vârstă de 25 de ani a murit în urma hemoragiei, după ce i-au fost secționate artera şi vena femurală, au stabilit medicii legiști.

Din 2017 şi până în prezent, peste 13.000 de deţinuţi au fost eliberaţi din Penitenciarele din România înainte de termen, în baza recursului compensatoriu, a anunțat Sorin Dumitrașcu, liderul sindicatelor din penitenciare, precizând că sunt cifre furnizate de Administrația Penitenciarelor.

În ciuda înmulţirii infracţiunilor comise de puşcăriaşi eliberaţi în baza acestei legi, parlamentarii PSD continuă să sprijine actul normativ

În perioada 19 octombrie 2017 - 23 noiembrie 2018, au fost eliberați în baza recursului compensatoriu peste 10.000 de deținuți. Dintre aceștia, 649 au revenit deja în închisori, comițând 188 de crime, violuri și tâlhării. Datele reies dintr-un răspuns oficial comunicat deputatului PNL Florin Roman de Ministerul Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri