Vlad Voiculescu: Medicul Lucan avea informatori în Ministerul Sănătății

Data publicării:
20171221202546_IMG_5231-01Mihai Lucan DIICOT inquam octav ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Acuzaţii grave de la fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, la adresa ministrului în funcţie, Florian Bodog, şi a subordonaţilor săi, în cazul Lucan. Medicul de la Cluj avea informatori în minister, care îi spuneau cum se desfăşoară controalele la Institutul de Transplant Renal, acuză Vlad Voiculescu. În plus, chiar Florian Bodog a făcut un control la Cluj, în urma căruia nu a fost descoperit nimic în neregulă, mai spune Voiculescu.

„Erau informații din minister despre ce trebuie să caute cei de la Corpul de control, s-a întâmplat asta nu de puține ori, nu doar în cazul doctorului Lucan, dar în cazul Lucan avea informații clare și despre procuror. A încercat să afle informații despre procurorul care îl investighează. Dar știa foarte bine ce se întâmplă și în Ministerul Sănătății, ceea ce este îngrijorător, din mai multe structuri ale Ministerului Sănătății. Erau informații care nu trebuia să fie făcute publice, nu ar fi trebuit să ajungă la dl Lucan în acel moment”, a spus Vlad Voiculescu.

„Știm că dl Lucan și o parte din echipa de la Cluj au încercat să înlocuiască documete din dosare și să completeze lucrurile care aduceau anumită lumină asupra modului în care se lucra, a modului în care erau selectați pacienții și se întâmplau lucrurile în general, cu clinica privată”, a adăugat fostul ministru.

El a amintit că în timpul mandatului său au fost două controale care au adus „o lumină devastatoare” asupra a ceea ce se întâmpla la institutul din Cluj. Lucrurile s-au schimbat după aceea, mai spune el.

„În luna mai, Corpul de control care a mers la Cluj a avut cu totul alte priorități și cu totul alt tratament. Oamenii au fost cazați la hotel de 5 stele pentru o săptămână, e hilar, vedeți sticla de băutură pe care scrie Mininisterul Sănătății. Oamenii au fost bine primiți”, spune Voiculescu.

„Faptul că s-a întâmplat în mai, anul acesta, după ce se știa ce s-a întâmplat la Cluj - știa tot ministerul, oamenii vorbesc, rezultatele Corpului de control au fost văzute și de alți oameni din minister. Faptul că o echipă a Corpului de control știe de situația gravă și totuși funcționează cum vedeți în fotografii și nu găsește nimic față de ce a fost găsit în 2016, asta spune ceva și poate spune și procurorilor”, spune fostul ministru.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri