VRANCEA. Anchetă în cazul unui copil de şapte luni găsit mort în casă

Data publicării:
3101 20copil 20mort-46830

Copilul a fost găsit fără suflare de mama sa, ieri dimineaţă, când aceasta s-a întors în casă, de la treburile gospodăreşti. A observat că băieţelul nu mai respira, dar, în mod straniu, a chemat Salvarea abia seara, când a apărut şi concubinul acesteia.

Vecinii cred că vinovat ar fi chiar concubinul mamei, eliberat anul trecut din penitenciar. Aceştia povestesc că bărbatul îl lovea în repetate rânduri pe copil, ameninţănd că îl va da în grija statului, pe motiv că nu el ar fi tatăl acestuia.

Anchetatorii nu au precizat dacă sunt indicii de omor, dar fac cercetări pentru a stabili dacă varianta vecinilor este adevărată.

Copilul era crescut în condiţii mizere

În paralel, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a deschis o anchetă, în condiţiile în care băieţelul era crescut în condiţii mizere, era subdezvoltat, ţinut în frig, mai mult dezbrăcat şi flamând.

Între timp, mama de doar 16 ani şi celălalt copil al ei, în vârstă de patru ani, au fost duşi într-un centru de plasament.

Anchetatorii exclud varianta unui omor, dar îi cercetează pe părinţi pentru a afla cu exactitate cauzele care au dus la moartea bebeluşului.

„În dosar va fi înregistrat cu moarte suspectă. În funcţie de cele constate de medicii legişti vom stabili o eventuală altă încadrare”, a declarat Liviu Oprişan, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani.

Asistenţii sociali din cadrul primariei Pufeşti urmează să fie şi ei cercetaţi pentru că nu au verificat condiţiile în care cei doi copii erau crescuţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri