Klaus Iohannis: E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală

Data actualizării: Data publicării:
elevi in banci
Sorin Cîmpeanu a anunțat schimbările din educație. Foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele Klaus Iohannis a precizat, joi, într-o declarație de presă susținută la Cotroceni, că cel mai probabil anul școlar se va încheia cu toți elevii în școli. Șeful statului susține că unitățile de învățământ vor funcționa în continuare ținând cont de rata de incidență, însă este de așteptat ca majoritatea localităților să intre în scenariul verde, ceea ce înseamnă că elevii pot reveni în bănci. 

"În ceea ce privește funcționarea școlilor, păstrăm normele care țin de rata de incidență. Deci avem în continuare scenariul verde, galben, roșu, aceste lucruri se aplica ca și până acum. Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde și în acest fel majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci la școli se aplică normele de până acum. E foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și e foarte de dorit să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați", a spus Klaus Iohannis, la finalul declarației de presă, în care au fost anunțate noi măsuri de relaxare, între care renunțarea la portul măștii în aer liber și restricțiile de circulație pe timp de noapte. 

Recent, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile din localitățile în care în zilele de vineri va exista o rată de infectare mai mică de 1 la mie vor funcționa cu prezență fizică săptămâna următoare.

Potrivit acestuia, dacă rata de infectare în localitate va fi mai mică de 1 la mie, atunci școlile vor funcționa cu prezență fizică a elevilor la cursuri în următoarea săptămână.

„Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai, iar ne uitam“, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri