Klaus Iohannis: Intrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime este în beneficiul românilor

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis
Klaus Iohannis (foto) spune că va susține eforturile instituționale necesare pentru finalizarea acestui proces. Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Președintele României a făcut primele declarații după confirmarea acordului pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen aerian și maritim. Klaus Iohannis spune că este în beneficiul românilor și felicită instituțiile implicate în negocieri, conform presidency.ro.

„Decizia privind intrarea în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024 este un prim pas important pe care l-am făcut astăzi”, spune Iohannis. „Acest rezultat pozitiv de etapă se datorează implicării active a tuturor instituțiilor cu atribuții în materie, mai ales Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe”.

Klaus Iohannis subliniază necesitatea continuării eforturilor diplomatice.

„În continuare obiectivul prioritar al României rămâne acela de a aplica integral acquis-ul Schengen, prin parcurgerea și a ultimei etape, respectiv eliminarea controalelor la frontierele terestre interne, așa cum prevede și Decizia Consiliului UE adoptată astăzi”, spune președintele.

„Pentru finalizarea acestui proces este necesară continuarea intensă a eforturilor instituționale și diplomatice, pe care le voi susține și pe mai departe”, mai spune Iohannis în declarațiile postate pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Intrarea României în Spațiul Schengen aerian și maritim este un pas important și benefic pentru români, mai menționează președintele.

„Pasul făcut astăzi este unul în beneficiul cetățenilor români, care consolidează poziția României în rândul statelor membre, odată dobândit statutul de țară Schengen. România a fost și rămâne un furnizor de securitate, inclusiv în ceea ce privește protecția frontierelor externe ale UE”, spune Klaus Iohannis.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri