Klaus Iohannis merge în Franța, unde se va întâlni cu aliații NATO

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis face declaratii de presa
La doi ani după izbucnirea războiului din Ucraina, șeful statului va avea mai multe întâlniri cu aliații NATO, la Paris.  FOTO: Profimedia Images

Președintele României pleacă săptămâna viitoare în Franța. La doi ani după izbucnirea războiului din Ucraina, șeful statului va avea mai multe întâlniri cu aliații NATO, la Paris. 

Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis va participa luni, la Paris, alături de o serie de lideri aliați, la o reuniune de lucru privind războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și intensificarea eforturilor pentru continuarea sprijinului acordat Ucrainei.

Reuniunea de nivel înalt este organizată de președintele Franței, Emmanuel Macron.

Discuțiile vor viza evoluția războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, implicațiile acestuia asupra securității europene și euroatlantice, precum și identificarea opțiunilor pentru intensificarea asistenței pentru Ucraina.

„Președintele României salută demersul președintelui francez și subliniază că unitatea și solidaritatea comunității internaționale în sprijinul acordat Ucrainei sunt esențiale și trebuie menținute. De asemenea, președintele Klaus Iohannis va reafirma, și cu această ocazie, poziția constantă a României de susținere multidimensională a Ucrainei, atât timp cât va fi nevoie”, se mai arată într-un comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri