Cursuri suspendate parţial în alte opt judeţe. Lista completă a județelor unde nu se fac ore vineri

Data actualizării: Data publicării:
Massive Winter Storm Brings Snow And Heavy Winds Across Large Swath Of Eastern Seaboard
Foto: Gulliver/Getty Images

Vremea rea închide școlile din mai multe județe din sudul țării. Autoritățile au decis suspendarea cursurilor în ziua de vineri din cauza ninsorilor abundente și a viscolului. În unele județe, cursurile sunt suspendate parțial.

170106__VREMEA_IARNA_ZAPADA_BUCURESTI_29_INQUAM_Octav_Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Actualizare vineri, 11:00. Ministerul Educaţiei anunţă că vineri cursurile au fost suspendate parţial în şcoli din alte opt judeţe. În Capitală şi în alte zece judeţe copiii nu merg vineri la şcoală, din cauza zăpezii şi a viscolului.

Potrivit Ministerului Educaţiei, vineri dimineaţă au fost suspendate cursurile în 38 de unităţi de învăţământ din următoarele judeţe: Argeş (19), Brăila (4), Vrancea (4), Galaţi (3), Vaslui (3), Mehedinţi (2), Alba (2) şi Vâlcea (1). Informaţiile au fost furnizate de inspectoratele şcolare judeţene la ora 10:00. 

De asemenea, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă, vineri, cursurile sunt suspendate integral în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt, Ialomiţa (cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit) şi în Bucureşti.

Meteorologii au actualizat, vineri dimineaţă, avertizările cod portocaliu şi cod galben de ninsori abundente, viscol şi vreme deosebit de rece, fiind restrâns numărul judeţelor aflate sub cod portocaliu. Astfel, până la ora 15.00, sunt sunt avertizare cod portocaliu Capitala şi zece judeţe, iar de la ora 15.00 intră în vigoare o avertizare cod galben care vizează 13 judeţe.


Ne pregătim de două zile de iarnă autentică în mare parte din ţară.  Codul galben de ninsoare şi viscol a intrat deja în vigoare, apoi, de la ora 23, sudul ţării se va afla sub cod portocaliu:  14 judeţe şi Capitala vor fi sub cod portocaliu de vreme rea, urmând a se înregistra ninsori abundente şi viscol.

Zonele cele mai afectate de vremea extremă sunt: Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Autoritățile au anunțat că nu se fac ore în Capitală și 10 județe. Astfel în Dolj, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Ilfov, București, Giurgiu, Prahova, Călărași, Ialomița și Buzău școlile și grădinițele vor fi închise vineri.

De menționat este că în judeţul Ialomiţa cursurile se vor suspenda, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit, notează Agerpres.

Şcolile din sectorul 5 vor fi deschise vineriPrimăria Sectorului 5, condusă de Daniel Florea, a decis să nu se conformeze hotărârii comunicate de primarul Gabriela Firea privind suspendarea cursurilor. În instituțiile școlare din Sectorul 5 nu se vor face cursuri, ci doar găzduirea și supravegherea copiilor. E doar o modalitate de a veni în sprijinul părinților care nu au cu cine să-și lase copiii. 

 Potrivit meteorologilor, vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii, cu precădere în jumătatea de sud-est, unde intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzaţia de frig.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri