Lucian Bode, despre Raed Arafat: Evaluarea unui secretar de stat nu se face în baza unui incident tragic

Data publicării:
seful dsu raed arafat cu masca
Șeful DSU, Raed Arafat. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni, că evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost cel de la Constanța. El a făcut această afirmație după ce a fost întrebat dacă este mulțumit de activitatea lui Raed Arafat.

"Evaluarea secretarilor de stat nu se face în baza unui incident tragic, așa cum a fost la Constanța. O evaluare a activității unui secretar de stat este mult mai complexă și nu am pus în discuție în acest moment evaluarea activității domniei sale. Cu siguranță, vom avea la un moment dat o evaluare pe toți secretarii de stat, nu țintit pe o persoană. (...) Dacă se vor bucura de susținere politică în continuare vor rămâne în funcție. (...) Categoric, nu se pune problema doar de susținere politică, activitatea de până acum este foarte importantă", a spus Lucian Bode.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministrul de Interne a anunțat că de luni și-a început activitatea și grupul de lucru care trebuie să analizeze posibilitatea de a achiziționa la nivelul ISU-urilor a pernelor pneumatice de salvare.

Lucian Bode a spus că așteaptă un raport în 2-3 săptămâni: "La prima vedere, mie mi s-ar părea normal ca un astfel de echipament să fie în dotarea ISU-urilor. (...) Sigur că la finalul acestui grup de lucru vom vedea exact de ce din 2015 până acum aceste echipamente nu au fost achiziționate".

Lucian Bode a mai anunțat că o echipă de control de la IGSU a început luni o anchetă disciplinară la Constanța.

"De astăzi, o echipă de control de la IGSU se află la Constanța tocmai pentru a realiza cercetarea disciplinară pentru trei ofițeri. Unul dintre ofițeri, cu funcție de conducere, vineri și-a înaintat raportul de pensionare, raport aprobat, dar asta nu înseamnă că dacă se va demonstra că acolo au fost încălcări ale legii nu vor suporta consecințele legale", a mai spus ministrul.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri