Video Manfred Weber, înainte de întâlnirea cu cancelarul austriac pe tema Schengen: Rusia este interesată să divizeze Uniunea Europeană

Data actualizării: Data publicării:
Manfred Weber face declarații.
Manfred Weber, președintele Grupului Partidului Popular European. Foto: Profimedia

Manfred Weber, președintele Partidului Popular European, spune că susține aderarea României la spațiul Schengen și a criticat Austria, care se opune. Rusia este interesată în divizarea Uniunii Europene, a spus el, înainte de o întâlnire cu cancelarul austriac Karl Nehammer.

„Credem în ceea ce am făcut împreună și creăm o Uniune Europeană puternică. De aceea, europarlamentarii PPE susțin extinderea Spațiului Schengen, în special pentru România”, a spus el.

„Austria e un partener cheie. Am discutat cu ei, au discutat președintele Iohannis, premierul Ciucă. Mi-am dat tot interesul din prisma partidului. Simplul fapt că sunt în Viena acum pentru discuții cu cancelarul e o dovadă. Susținem cererile Austriei din perspectiva problemelor cu imigrația, dar până în acest an Austria nu a spus nimic despre Schengen. Nici o problemă nu se va rezolva dacă ținem România în afara spațiului Schengen. Putem rezolva probleme doar dacă lucrăm împreună, ca europeni”, a adăugat el.

„Austria e o țară mică și are 100.000 de migranți ilegali. Nu știu ce să mai facă cu ei. E o problemă reală, toată Europa lucrează pentru a o rezolva. Dar nu poți rezolva o frustrare, o problemă creând o altă problemă. Ținerea României și a Bulgariei în afara Spațiului Schengen va crea o frustrare. Trebuie să lucrăm împreună”, a spus Weber.

„Pentru mine este clar că nu e o problemă cu România acum. Au făcut eforturi, au implementat regulile Schengen acum mulți ani. România poate să fie mândră de ce a obținut în ultimii ani”, a adăugat el.

„Știm că Rusia vrea să divizeze Uniunea Europeană și sprijinul pe care îl trimitem către Ucraina, de aceea trebuie să facem tot ce ține de noi pentru a ne păstra unitatea în interiorul UE. Asta înseamnă să ne ajutăm unii pe ceilalți”, a mai spus șeful PPE.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri