Video Marile festivaluri vor putea fi organizate de la 1 iunie. Barna: Condiția este ca participanții să fie vaccinați

Data actualizării: Data publicării:
public numeros la untold
Festivalul Untold Foto: Facebook/ Untold

Evenimentele cu un număr mare de participanți, precum concertele și festivalurile, vor putea fi organizate începând cu 1 iunie, a anunțat Dan Barna la Digi24. Singura condiție, spune vicepremierul, este ca persoanele care iau parte la evenimentele de acest gen să fie vaccinate.

Întrebat dacă data de 1 iunie va aduce noi relaxări pentru români, Barna a răspuns: „Da, vine cu încă nişte relaxări pentru că cifrele referitoare la răspândirea pandemiei şi la numărul de persoane afectate continuă să se îmbunăţească şi ăsta e un lucru bun şi e o veste foarte bună”.

Potrivit vicepremierului, odată cui noile relaxări vor putea fi organizate evenimente cu un număr mare de participanți, cum ar fi Untold sau Neversea, însă doar pentru persoanele vaccinate.

„Una dintre relaxări este cea pe care am susţinut-o şi eu de câteva zile, aceea legată de posibilitatea de a avea concerte, festivaluri, evenimente cu număr mare de oameni, nu doar cu acele limitări care există în prezent, condiţia fiind ca acele persoane să fie vaccinate. Este un lucru firesc, e cumva o dezvoltare a proiectelor-pilot pe care le-am văzut şi în alte state europene”, a explicat Dan Barna.

Totodată, Dan Barna a precizat că există și un un acord de la CNSU în acest sens.

„În momentul de faţă avem un acord dinspre CNSU şi va fi şi în şedinţa de Guvern de astăzi această reglementare care permite un număr mare, un număr practic limitat la capacitatea firească a spaţiului, dar condiţia este ca persoanele respective să fie vaccinate”, a mai anunţat Dan Barna.

Noi relaxări de la 1 iunie

Pe 15 mai, România a eliminat purtarea măştii de protecţie în aer liber, iar în şedinţa de Guvern de joi după-amiază Executivul ar putea să decidă măsurile de relaxare ce urmează a fi aplicate de la 1 iunie.

"Am prezentat un calendar al relaxărilor - 1 iunie, 1 iulie, 1 august. Ne ţinem de acest calendar. În şedinţa următoare de Guvern - cred că şedinţa o să fie joi sau vineri - vom avea măsurile pentru 1 iunie. Dacă este nevoie să ajustăm şi pentru celelalte perioade, vom ajusta acum. Am avut discuţii cu cei care sunt afectaţi direct, vom îmbunătăţi unele dintre măsuri în funcţie de aceste discuţii", a afirmat Florin Cîţu, marţi, înaintea şedinţei conducerii PNL.

„Obiectivul campaniei de vaccinare e acela de a elimina pandemia, avem cifre foarte bune privind rata de pozitivare. Accelerarea campaniei de vaccinare din ultima perioadă a avut rezultate, valul 3 a dispărut. Nu avem niciun motiv să nu mergem cu măsurile de relaxare mai departe”, a continuat Florin Cîțu.

Premierul a spus miercuri seară că e într-o competiție cu Emil Boc privind cine va organiza primul un mare festival în funcție de rata de vaccinare: "Eu vreau să fie Summer Well la București, el vrea să fie Untold la Cluj, dar București este acum peste Cluj la rata de vaccinare."

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri