Măsura luată de ministrul Culturii în scandalul biletelor „cerşite” pentru Moromeții 2

Data actualizării: Data publicării:
George Ivascu, ministrul Culturii
Foto: Inquam Photos / George Călin

Joi, regizorul Tudor Giurgiu a dezvăluit pe Facebook cum un director din Ministerul Culturii i-a „cerşit” patru invitaţii la premiera filmului Moromeţii 2 al cărui producător este. Dezvăluirea s-a transformat într-un adevărat scandal - înaltul funcționar din MCIN, Ioan Matei, se apără însă şi spune că a vrut să cumpere bilet. Producătorul tot supărat rămâne. Spune că este un fenomen să fie căutat de oficiali. Vineri, a reacţionat şi ministrul Culturii care transmite printr-un comunicat că prestigiul instituției pe care o conduce are de suferit în urma acestui scandal și că a sesizat Comisia de disciplină.   

George Ivașcu, ministrul Culturii, spune că prestigiul instituției pe care o conduce are de suferit în urma acestui scandal - Foto: Inquam Photos / George Călin

Giurgiu a scris joi pe Facebook: „Din nou, despre cerşetorii de invitaţii, din categoria dregătorilor de neam si ţară. Ieri, colegele de la birou primesc un telefon de la un consilier din Ministerul Culturii. Dorea sa vorbească cu „cineva” despre invitaţii la premiera Moromeţii 2 de săptămâna viitoare”. (...)

Regizorul a subliniat că directorul, potrivit ultimei declaraţii de avere, are 100.000 de euro şi 75.000 lei în cont. „Vă faceau pe dvs. (sau pe colegii subit pasionaţi de film) 4 belete de 30 lei bucata? Aveam şi mai scumpe dar înţeleg că preferaţi varianta budget”, a comentat Giurgiu.

În replică, Ioan Matei, directorul Direcţiei de Cultură Scrisă din Ministerul Culturii, a precizat: Nu era vorba de bilete gratuite. Eu am sunat la Sala Palatului, şi am dovada în telefon, să cumpăr bilete.

Regizorul Tudor Giurgiu nu se lasă înduplecat și spune că nemulțumirea sa a venit pe fondul multor astfel de practici care au loc în lumea cinematografică din România. Regizorul a declarat, la Digi24, că oamenii ar trebui să își arate respectul pentru munca tuturor celor implicați într-o producție cinematografică plătind biletul la spectacol.

Comunicatul integral al MCIN:

În legătură cu articolele de presă referitoare la faptul că producătorul Tudor Giurgiu a declarat că un oficial din Ministerul Culturii „a cerşit bilete la film”, Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a întreprins următoarele măsuri:

Ținând seama de faptul că aspectele sesizate de producătorul Tudor Giurgiu și preluate de mass media aduc atingere prestigiului Ministerului Culturii și Identității Naționale, a fost sesizată Comisia de disciplină pentru demararea procedurilor legale în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri