Medicul oncolog care a luat mită de 62 de ori în 7 zile ar fi cerut șpagă dublă de la un pacient pentru că avea două forme de cancer

Data publicării:
bancnote de 50 de euro bagate in buzunarul unui medic
Medic oncolog din Suceava, arestat pentru că cerea mită de la pacienți. Foto; Profimedia Images

Apar noi detalii tulburătoare în cazul medicului din Suceava, arestat preventiv pentru că le-ar fi cerut bani bolnavilor de cancer. Presa locală scrie că unui pacient șefa Secției de Oncologie i-ar fi cerut să dubleze suma, pentru că suferea de două forme de cancer.

Investigațiile în cazul medicului Anca Ababneh Dumitrovici au pornit de la denunțul familiei unui pacient care a murit de cancer și al unui pacient care a dat mită pentru a primi tratamentul corespunzător.

Potrivit presei locale, primul denunț a fost făcut în martie 2022.

Pacienții vorbeau între ei și așa au aflat că primesc tratament doar dacă îi dau bani doctoriței.

În dimineața zilei de 13 decembrie, un pacient care suferea de două forme de cancer i-a dat doctoriței dosarul său medical, în care a pus 50 de lei. Femeia a răsfoit dosarul, apoi l-a înapoiat pacientului dându-i de înțeles că trebuie să mai pună 50 de lei, lucru pe care acesta a făcut. Abia atunci, medicul a luat banii.

Ultima sumă de bani pe care a primit-o, din cele 64 de cazuri de luare de mită documentate de anchetatori, a fost în ziua în care a fost reținută. Atunci a primit 200 de lei de la un pacient. Polițiștii și procurorii au prins-o în flagrant în 19 ianuarie.

Potrivit anchetatorilor, în numai 7 zile, medicul a primit mită de 62 de ori de la pacienții cu cancer. Femeia a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Dumitrovici Medicul ar fi primit de la bolnavii de cancer bani – câte 50, 100, 200 de lei – dar și alimente și bomboane.

Conform declarației de avere, șefa secției de Oncologie are un salariu lunar de 17.500 de lei (aproximativ 3.500 de euro) la spitalul județean, la care se adaugă venituri obținute de la două clinici private.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri