Metrorex neagă că se alătură grevei STB: „Circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”

Data publicării:
tanar cu masca coboara din metrou, alte fete asteapta sa urce
Foto: Facebook / Metrorex

Circulaţia metroului se va desfăşura conform programului normal în perioada următoare, a anunțat duminică Metrorex. Precizarea companiei de transport subteran vine în contextul informațiilor că greva care a blocat în ultimele patru zile transportul de suprafață s-ar putea extinde și la metrou.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presă, conform cărora există suspiciunea ca circulaţia la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulaţia trenurilor de metrou se va desfăşura conform graficului existent”, se arată în comunicatul Metrorex.

Compania neagă astfel informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora greva din transportul în comun de suprafață s-ar putea extinde și în subteran.

Și directorul general STB, Adrian Criț, s-a referit la acest lucru duminică, într-o intervenție la Digi24, unde a precizat că Vasile Petrariu, liderul de sindicat de la STB, este și președintele federației sindicatelor din transportul public, care include și sindicatul de la metrou.

Greva declanşată de angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) continuă şi duminică, în a patra zi, în ciuda deciziei Tribunalului Bucureşti, care a declarat ilegal protestul. Directorul STB a anunțat că pe traseele din Capitală circulă circa un sfert din mijloacele de transport în comun programate. Sâmbătă au apărut tensiuni în rândul greviștilor, din cauza puținilor șoferi și vatmani care au ieșit pe traseu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri