Ministrul Cîțu a anunțat că site-ul IMM INVEST a fost refăcut, iar marți, la ora 09:00, va fi relansat

Data actualizării: Data publicării:
florin-citu-gov.ro
Foto: gov.ro

Site-ul IMM INVEST a fost refăcut, anunță, luni, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, care subliniază încă o dată faptul că platforma nu funcționează după principiul „primul venit, primul servit”.

„Site-ul IMM INVEST a fost refăcut. Există un risc. Acțiunile PSD și ale acoliților lor din Parlament. Deja votează împotriva legii care aprobă ordonanța prin care a fost aprobat IMM INVEST. Mai mult PSD-iștii vor să oprească acest program prin moțiune. Ciolacu și gașca lui socialistă fac orice să oprească acest program care susține capitatul și economia privată. Așa cum au făcut până acum cu toate măsurile bune luate de acest guvern. Marți, 28 aprilie, ora 9:00, IMM INVEST este live și toți cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiții/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% și cu dobândă subvenționată 100% pot să se înscrie în program”, a scris, luni dimineața, pe Facebook, ministrul Florin Cîțu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat în urmă cu o săptămână, dar platforma imminvest.ro nu a funcționat. Oficialii guvernamentali au vorbit de un număr prea mare de accesări și de un posibil atac cibernetic asupra site-ului, scrie Mediafax.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a anunțat că 44. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Programul va funcționa până în 2026, în limita unui plafon inițial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri