Galerie Foto Muniție de război descoperită din întâmplare într-un sat din județul Iași

Data actualizării: Data publicării:
munitie razboi pe camp
Peste 500 de elemente de muniție au fost descoperite într-un sat din județul Iași. Foto: Facebook/ISU Iași

Sute de elemente de muniție din timpul conflictelor armate au fost descoperite într-un sat din județul Iași. Proiectilele și focoasele au fost ridicate, iar misiunea de asanare va continua în zilele următoare, pentru că în zonă s-ar putea afla și alte proiectile îngropate, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Iași. 

Potrivit ISU Iași, echipajul pirotehnic a intervenit în localitatea Valea Ursului, comuna Miroslava, pentru asanarea unei suprafețe de teren, unde au fost descoperite cantități însemnate de muniție de război.

Misiunea a început luni și până în prezent au fost descoperite 553 de proiectile explozive de calibru 76 de mm, un proiectil perforant de calibru 47 de mm și 3 focoase.

Muniție de război descoperită într-un sat din județul Iași. Foto: Facebook/ISU Iași
Muniție de război descoperită într-un sat din județul Iași. Foto: Facebook/ISU Iași

Câteva elemente de muniție au fost scoase la suprafață în urma unor lucrări de excavare, iar persoanele care le-au observat au întrerupt activitatea până la sosirea pompierilor, sunând la numărul de urgență 112.

În zonă se fac lucrări pentru extinderea conductei de gaz, iar pirotehniștii au asanat o suprafață mare de teren.

La locul descoperirii elementelor de muniție, pirotehnicienii au asanat întreaga suprafață a lucrărilor de extindere a conductei de gaz.

Elementele de muniție au fost ridicate și depozitate în vederea distrugerii ulterioare. Misiunea de asanare va continua și în zilele următoare.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri