Narcis Hogea, reacţie plină de emoţie, la Digi24, după anunţarea condamnărilor în dosarul Colectiv

Data actualizării: Data publicării:
narcis hogea

Narcis Hogea, tatăl unuia dintre tinerii care şi-a pierdut viaţa după incendiul din Colectiv, a explicat la Digi24 că verdictele sunt în primul dosar referitor la producerea incendiului, dar că familiile aşteaptă să se judece procesul privind intervenţiile pompierilor şi modul în care au fost tratate victimele.

„Noi aşteptăm cu foarte mare interes şi trimiterea în judecată şi urmarea paşilor perntru al doilea dosar, în care dorim să se judece ce s-a întâmplat după incendiu, cum au fost intervenţiile pompierilor, cum au fost trataţi copiii noştri în spitale, să răspundă cei care au decis să nu îi lase să plece în străinătate să se trateze.

Este speranţa cu care trăim, să se facă dreptate.

Pe copiii noştri nu îi mai aduce nimeni înapoi, dar ne dorim să nu mai treacă nimeni prin ce trecem noi.”, a declarat la Digi24 Narcis Hogea.

Tribunalul București a pronunțat, luni, primele condamnări în dosarul Colectiv. Astfel, Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare, iar cei trei patroni ai clubului Colectiv la 11 ani și 8 luni fiecare. Pedepse spre maximum au primit și cei doi pompieri care au verificat clubul - 9 ani și 2 luni de închisoare. De asemenea, Colectiv SRL și Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost condamnate la 4,7 milioane de lei.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri