Video "Ne-a luat vântul pe toți și valurile ne-au dus în stuf", o fetiță s-a răsturnat. Mărturiile copiilor salvați de pe lacul Siutghiol

Data actualizării: Data publicării:
copil-marturie-siutghiol
10 copii, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, au fost surprinși de furtună chiar în mijlocul lacului Siutghiol, din județul Constanța. FOTO: Captură Digi24

Zece copii cu vârste cuprinse între 9 și 14 an, au fost surprinși de furtună chiar în mijlocul lacului Siutghiol, din județul Constanța. Participau la un concurs cu caiacele care, în doar câteva minute, s-a transformat într-un adevărat coșmar.

Andrei Vlad: A apărut un nor foarte mare și ne așteptam la o ploaie sau o furtună, dar nu chiar așa de puternică. Ne-a luat vântul pe toți și valurile ne-au dus în stuf.

Reporter: V-ați speriat?

Andrei Vlad: Unii da, unii nu.

Aurelian Vlad, instructor caiac: "Eram pe apă cu copiii în grup organizat și când aveam vreo 400 de metri până la mal s-a pornit furtuna și ne-a împins spre insula Ovidiu. Ne-am strâns împreună la baza stufului. Totul s-a întâmplat deodată, nu puteam să prevedem. Era liniștit, s-a montat deodată lacul. S-a răsturnat o fetiță, pe care am tras-o spre mal și am ajutat-o să se urce înapoi în caiac. Toți copiii au avut veste de salvare".

Pentru că nu reușeau să ajungă la mal, au fost chemate în ajutor autoritățile.

George Stăncioiu, șeful serviciului de voluntari din cadrul Primăriei Ovidiu: "Foarte greu s-a ajuns până acolo, că era momentul de furtună, cu 2 skyjet-uri și cu o ambarcațiune. Antrenorul i-a strâns foarte bine în jurul lui. Apa era foarte mică, era la nivelul genunchiului în zona aia."

Două ambulanțe îi așteptau pe copii la mal. Șase dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza atacurilor de panică.

Dan Constantinescu, ISU Dobrogea: "A fost transportat un copil de 14 ani, o fetiță, la spital cu atac de panică."

Pe litoral a fost cod portocaliu de furtuni. Vântul puternic i-a alungat pe turiști de pe plajă. În Eforie Nord, vijelia a doborât un copac pe DN 39. Traficul spre sudul litoralului a fost îngreunat timp de zeci de minute.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri