Nicolae Ciucă: Românii din Ucraina și ucrainenii din România se vor bucura de toate drepturile

Data publicării:
Nicolae Ciucă și Denys Shmyhal
Întâlnire între Nicoale Ciucă și omologul ucrainean Denys Shmyhal. Foto: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a declarat azi că atât românii cât și ucrainenii care se află de o parte și de alta a graniței se vor bucura de toate drepturile. În Ucraina există o comunitate generoasă de români, iar în țara noastră au ajusn o dată cu declanșarea războiului 2,7 milioane de ucraineni. O parte importantă a ales să rămână în țara noastră. Mulți ucraineni au deja un loc de muncă pe teritoriul României.

"În cadrul întâlnirii de astăzi, desigur, voi discuta cu domnul prim-ministru şi despre rolul pe care comunitatea românească îl joacă în acest ansamblu al acţiunilor desfăşurate de Ucraina pentru apărarea Ucrainei. Cetăţenii români au demonstrat constant că sunt loiali şi fideli statului ucrainean. Şi sunt convins că acest lucru îl apreciază şi l-au apreciat, aşa cum am constatat şi la întâlnirile pe care le-am avut la Kiev împreună cu domnul preşedinte Zelenski şi domnul prim-ministru. Şi este cât se poate de onest să discutăm despre drepturile comunităţilor, atât cea română în Ucraina, cât şi cea ucraineană în România", a declarat Ciucă.

Guvernul de la Bucureşti, cât şi cetăţenii români au făcut tot ceea ce le-a stat în putinţă pentru a putea să îi sprijine în aceste momente deosebit de grele, a mai spus premeirul.

Nicolae Ciucă a participat, joi, alături de omologul său ucrainean Denys Shmyhal, la deschiderea punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal Vicovu de Sus (România) - Krasnoilsk (Ucraina).

 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri