Video Ninsori și viscol în jumătate din țară. În București s-a format polei, iar traficul rutier este dificil

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie in trafic

Este iarnă în toată regula în jumătate din țară. Două atenționări cod galben de ninsori, viscol și polei sunt în vigoare până mâine seară. Vizată este și Capitala, unde stratul de zăpadă ar putea măsura 15 centimetri la final de săptămână. În București ninge de azi-noapte, iar pe jos s-a format polei, ceea ce îi pune în dificultate pe șoferi.

Se circulă cu dificultate în București vineri dimineață, iar polițiștii de la rutieră dirijează traficul.

S-au format deja cozi de mașini în trafic, iar mașinile nu depășesc viteza de 10 km pe oră transmite corespondentul Digi24.

Polițiștii se așteaptă ca pe tot parcursul zilei să fie aglomerație și să se circule îngreunat.

Se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea; două autotrenuri au derapat

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, vineri dimineaţa, se circulă îngreunat, în condiţii de iarnă, pe DN 7 Piteşti - Râmnicu Vâlcea, traficul desfăşurându-se alternativ pe raza localităţilor Morăreşti şi Valea Ursului, judeţul Argeş, din cauza a două autotrenuri care au derapat.

Potrivit unui comunicat de presă, din cauza unei alunecări de teren, circulaţia rămâne închisă pe DN 57 Orşova - Moldova Nouă, la kilometrul 65+200 metri, în zona localităţii Cozla, judeţul Caraş-Severin. Traficul se desfăşoară deviat pe ruta Orşova - DN 6 - DN 57B - Oraviţa - DN 57 - Moldova Nouă.

Se circulă în condiţii de iarnă, cu strat subţire de zăpadă pe carosabil, în zona montană a judeţelor Argeş, Mehedinţi şi Prahova.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare pe drumurile din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Mureş, Prahova, Sibiu, Vâlcea, Vrancea.

Precipitaţii sub formă de ninsoare sunt şi pe autostrăzile A1 Bucureşti - Piteşti, A1 Sibiu - Deva, A3 Bucureşti - Ploieşti, unde se acţionează cu material antiderapant, iar pe A2 Bucureşti - Constanţa plouă între kilometrii 10 şi 160, precizează Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

"Pentru prevenirea unor evenimente rutiere grave, le recomandăm conducătorilor auto să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze corespunzător autovehiculul. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare", transmite Poliţia. 

Coduri galbene de ninsori, viscol și polei. Săptămâna viitoare va fi ger

Până la ora 10.00, este în vigoare un cod galben de ploi, polei și viscol în mai multe județe. În intervalul menționat în Oltenia, local în Muntenia și în Carpații Meridionali și de Curbură vor fi precipitații însemnate cantitativ și se vor acumula cantități în general de 25…40 l/mp.

În județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și Mun. București vor fi precipitații îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei.

În Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, se va depune strat nou de zăpadă și vor fi intervale în care va fi viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei atenționate, cu viteze în general de 50…60 km/h. Pe alocuri vor fi depuneri de polei în sud-est și centru. 

De la ora 10.00, intră în vigoare un nou cod galben de ploi, ninsori și viscol, valabil până sâmbătă, 28 ianuriarie, ora 22.00. În Dobrogea, Muntenia, Carpații Meridionali și local în sudul Moldovei și în Carpații Orientali vor fi precipitațiiînsemnate cantitativ și se vor acumula în general 25…40 l/mp.

În zonele joase de relief din Muntenia și Moldova, la început vor fi precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, apoi treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. În Dobrogea pe parcursul zilei de vineri vor fi mai ales ploi, în transformare din noaptea de vineri spre sâmbătă în lapoviță și ninsoare. În aceste zone, local și temporar, vor fi și intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50…60 km/h, viscolind ninsoarea.

În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali va continua să ningă, să se depună strat de zăpadă consistent și vor mai fi intervale cu viscol (rafale de peste 50…70 km/h) și vizibilitate scăzută. Pe alocuri vor fi depuneri de polei în Transilvania și Moldova. 

După acest episod meteo, de duminică, aria ninsorilor se va răstrânge, va mai ninge doar în sud și la munte.

La începutul săptămânii viitoare, temperaturile în timpul nopții vor fi negative peste tot, în depresiuni vor coborî sub pragul de ger, vor fi minus 12 grade, spun meteorologii.

 

 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri