Sari la conținut

Oana Pellea, despre ultima apariție publică a Stelei Popescu: „Mi se pare incredibil că nimeni nu a înţeles că începuse să moară în faţa lor”

Actrița Oana Pellea s-a declarat siderată de faptul că nicio persoană din public, de la ultima apariție a Stelei Popescu, cu doar două zile înainte să moară, nu a remarcat faptul că actrița dădea semnele unui accident vascular.

stela popescu

FOTO: Teatrul de Revistă Constantin Tănase

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Oana Pellea face referire la apariția Stelei Popescu la o gală în cadrul căreia a urcat pe scenă pentru a ridica premiul pentru întreaga carieră. La un moment dat, artista a scăpat premiul din mână, dar nu și-a dat seama, a ținut un discurs incoerent și avea o expresie a feței nefirească.

„Stela Popescu a trăit o viaţă pe scenă. A început să moară tot pe scenă în faţa publicului. Publicul nu a înţeles ca Stela murea, puţin câte puţin, în faţa lui. Publicul a aplaudat...Nimeni din public nu a chemat salvarea. Nu a dus-o nimeni la spital, chiar dacă era mai mult decât evident că are nevoie de ajutor. Nimeni. Nici din public ...nici dintre organizatori. Stela s-a retras, s-a dus acasă şi a murit. Nu judec pe nimeni. Mi se pare doar incredibil că nimeni din sală nu a înţeles că începuse să moară acolo, în faţa lor...Doamne, cât de nepăsători, indiferenţi şi grăbiţi trecem unii pe lângă alţii“, scrie actrița Oana Pellea.

Oana Pellea i-a adus un omagiu emoționant Stelei Popescu, pe care o numește „o minunată actriță. Un om de mare valoare, cu o putere de muncă excepțională, un talent nativ extraordinar dublat de o disciplină exemplară.”

Stela Popescu a fost găsită decedată joi, de către fiica sa adoptivă, în locuința sa din Capitală. Medicii SMURD chemați de urgență nu au mai putut decât să constate decesul și au declarat că artista murise de câteva ore, din cauza unui stop cardiorespirator.

Trupul neînsuflețit al actriței Stela Popescu va fi transportat la Institutul Național de Medicină Legală (INML) în vederea efectuării necropsiei. Poliţia Capitalei a a anunţat că a deschis dosar penal pentru moarte suspectă, conform procedurilor, în condiţiile în care actriţa a fost găsită decedată în locuinţă. Alexandru Arșinel spune că artista ar fi murit încă de miercuri, pentru că miercuri deja nu a mai răspuns la telefon.

Citiți și: 

Moartea Stelei Popescu. Reacția emoționantă a lui Alexandru Arșinel

Reacţiile marilor actori la moartea Stelei Popescu

Ion Iliescu despre moartea Stelei Popescu: Am rămas uluit

Reacția ministrului Culturii la moartea Stelei Popescu

Pe aceeași temă