Omar Hayssam a fost dus de urgență la spital

Data publicării:
omar hayssam

Sirianul Omar Hayssam, încarcerat la Penitenciarul Mărgineni, a ajuns de urgență la Spitalul Județean Târgoviște, unde a primit diagnosticul de insuficiență renală, a declarat, pentru Agerpres, conducerea spitalului județean. Hayssam este în prezent în stare stabilă, fiind transferat de la un spital din Târgoviște la o altă unitate spitalicească pentru investigații.

"A fost transferat la o unitate spitalicească din rețeaua sanitară publică pentru stabilirea unei conduite terapeutice adecvate. Este în stare stabilă, este monitorizat. A fost transferat pentru că la spitalul din Târgoviște nu exista personal medical specializat pe problema lui. A fost transferat pentru investigații", a declarat purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Cristina Enache.

Hayssam a fost însoțit la spitalul din Târgoviște de luptători ai trupelor speciale, iar cât timp i s-au făcut analizele, acesta a fost păzit. Omar Hayssam își execută pedeapsa în Penitenciarul Mărgineni din județul Dâmbovița.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul "Volvo Truck", trei ani de închisoare în dosarul "Foresta Nehoiu", doi ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

Totodată, Hayssam a fost condamnat în 2015 de Tribunalul București la 23 de ani și patru luni închisoare în dosarul "Manhattan", în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârșirea unor infracțiuni economice.

În 2006 a fugit din România, fiind adus înapoi în țară în anul 2013, pentru a-și ispăși pedeapsa cu închisoarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri