Percheziții în mai multe birouri ale Spitalului Județean Piatra Neamț

Data actualizării: Data publicării:
scara de pompieri desfasurata pentru stingerea incendiului de la sectia ATI a spitalului judetean Piatra Neamt aflata la etajul al doilea
Incendiu izbucnit la secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț Foto: Inquam Photos/tvmneamt.ro/Flavius Corfu

Șase percheziții erau în desfășurare, duminică seara, la Spitalul Județean Piatra Neamț. Potrivit surselor Digi24, procurorii și polițiștii caută acte în mai multe birouri din spital în legătură cu funcționarea și avizarea secției ATI care a ars sâmbătă, un incendiu în care zece pacienți COVID intubați și-au pierdut viața.

Perchezițiile intervin după ce anchetatorii ceruseră deja acte și documente legate de funcționarea secției de terapie intensivă. Este posibil ca acțiunea să intervină pentru că anchetatorii au nevoie urgent și de alte documente și estimează să există riscul distrugerii lor sau a altor probe importante pentru anchetă. O altă variantă ar fi că s-a încercat întârzierea punerii la dispoziția lor a unor documente considerate esențiale în investigații.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, declarase duminică dimineața la Digi24 că spitalul a greșit pentru că efectuat mutarea secției ATI de la etajul 3 la etajul 2 fără vreo aprobare din partea DSP. 

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anunțat că a fost stabilit locul din salonul ATI de unde s-a declanşat incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț și că patru dintre necropsiile victimelor au fost finalizate. Procurorii vor ridica dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării, preciza un comunicat al Parchetului General transmis duminică seara.

Ancheta de la Spitalul Județean Piatra Neamț este condusă de procurorii din dosarele Colectiv şi Maternitatea Giuleşti, Eduard Mihai Ilie şi Marius Iacob.

Audierea unor martori oculari, în special cadre medicale, a început deja și vor continua.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, sunt în stare gravă. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles, iar cei șase pacienți COVID care se aflau în terapie intensivă au ajuns la spitalul mobil de la Lețcani, din Iași.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri