Sari la conținut

A.Gorghiu: Numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE este un pas important în schimbarea majorității parlamentare

„Este o propunere potrivită. Mihai Răzvan Ungureanu a mai fost la SIE. Nu putem vorbi de o persoană care nu are expertiză sau experienţă în domeniu. Dificultatea va fi să-i convingem pe cei de la PSD să renunţe la mizele mici. Au o rezervă majoră de a convoca BPR. În cazul lui Meleşcanu a durat o zi, acum, PSD, luat prin surprindere de propunere şi de suportul celorlalte partide, sunt ezitanţi. Mâine dimineaţă vom depune, cu semnături de la colegii de la UNPR, solicitare pentru demararea procedurilor de convocare a BP”, a spus Gorghiu la Realitatea TV.

Ea a adăugat că, dacă nu va fi convocat plenul luni pentru numirea lui Ungureanu, nu are nicio rezervă în convocarea sesiunii extraordinare.

„Dacă nu se va convoca plenul luni, nu am nicio rezervă să convoc sesiune extraordinară. Vom avea săptămâna viitoare şef la SIE şi nu este niciun fel de ezitare a Opoziţiei de a merge mai departe şi cu numirea domnului Ungureanu, şi cu demisia lui Victor Ponta. Numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu înseamnă un pas important în schimbarea majorităţii parlamentare”, a mai spus Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ulterior, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, care l-a nominalizat pe Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE, este ilegală din punct de vedere procedural, el susţinând şi că premierul Ponta „nu ştie nimic şi nu a fost consultat”.

Pe aceeași temă