ACCIDENT AVIATIC. Premierul va cere luni convocarea CSAT

Data publicării:
sedinta csat prsidency-3.ro

Premierul consideră că instituţiile care se fac vinovate de intervenţia haotică şi întârziată pentru salvarea victimelor accidentului aviatic au plătit deja pentru greşeli. Deşi sunt multe voci care spun că se impunea şi demisia şefei de la Transporturi, premierul nu o consideră vinovată pe Ramona Mănescu și insistă pentru eliberarea din funcţie a şefului STS.

STS nu se află în subordinea Guvernului, ci a CSAT. Am întocmit adresa, o vor semna o treime din membrii CSAT pentru a discita cât mai curând posibil modul în care STS și-a îndeplinit atribuțiile și răspunderea. La ROMATSA a plecat șeful, la MAI șeful, la ISU, șeful ISU, cred că la STS va fi greu de găsit un operator care nu și-a făcut treaba”, a declarat ironic premierul, vineri dimineața.

În cazul şefului STS, generalul Marcel Opriş, procedura de demitere este destul de complicată. Decizia poate fi luată doar în Consilul Suprem de Apărare a Ţarii, iar următoarea şedinţă ar trebui să aibă loc abia în luna martie.

Până atunci însă, Victor Ponta insistă să spele imaginea angajaţilor Ministerului de Interne, acuzaţi că au intervenit prea greu pentru salvarea victimelor.

Tragedia aviatică din Apuseni a dus la demisia unui ministru - șeful de la Interne - şi a unui secretarul de stat din minister, cel care ar fi trebuit să coordoneze activitatea echipelor din teren. Şi-au mai pierdut funcţia şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, directorul ROMATSA şi şeful operaţiunilor speciale din cadrul instituţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri