Alegeri locale la Deveselu, unde oamenii l-au votat pe primarul mort de COVID. Candidează și fiul, și vărul fostului edil

Data publicării:
indicatorul de la intrarea in comuna deveselu
Comuna Deveselu. Foto: InquamPhotos/Bogdan Dănescu

Alegeri locale parţiale au loc astăzi în comuna Deveselu. Locuitorii îşi aleg din nou primarul, după ce în toamnă l-au votat pe Ion Aliman, primarul PSD care murit de COVID-19 în timpul campaniei electorale. Printre candidați sunt și fiul fostului primar și actualul viceprimar, care e și văr cu Aliman.

Fiul primarului decedat, Iulian Aliman, va candida pentru funcția deținută de tatăl său, însă din partea PNL, și se va confrunta inclusiv cu viceprimarul Nicolae Dobre, de la PSD, un apropiat al tatălui său.

Alți patru candidați s-au înscris în cursă: Luminița Cepan (USR PLUS) Gabriel Braniște (AUR), Marius Sorin Ana (PMP) și Dorel Gorcea (independent).

Fostul primar al comunei Deveselu, Ion Aliman, candidat PSD pentru un nou mandat, a fost confirmat cu COVID-19 în 4 septembrie 2020. A murit în 17 septembrie într-un spital din capitală. Pentru că a decedat în timpul campaniei electorale, el nu a putut fi scos de pe buletinele de vot. Oamenii l-au ales, chiar și în aceste condiții, cu o majoritate covârșitoare.

Cazul alegeerilor din comuna Deveselu a ajuns şi în presa internațională. Publicaţii cunoscute atât din Europa cât şi din SUA au relatat întâmplarea.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri