Încă o demisie în PNL: Nicolae Robu pleacă de la şefia filialei Timiş

Data actualizării: Data publicării:
Robu-1

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a precizat, joi seară, într-o declaraţie de presă, că încă din cursul dimineţii a decis să demisioneze din funcţie, comunicând acest lucru familiei şi unor apropiaţi. El a adăugat că va exercita funcţia de preşedinte până când conducerea naţională a partidului va comunica un interimar, transmite News.ro.

robu-12

Preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu a arătat, în declaraţia de presă, că rezultatele obţinute la alegerile parlamentare îl nemulţumesc, astfel că a propus încă de luni demisia preşedinţilor de filiale care au obţinut sub 30%, inclusiv demisia sa.

„Rezultatele obţinute de PNL în ansamblul său şi, în subsidiar, de Filiala Timiş a PNL - chiar dacă aceasta s-a situat pe locul cinci pe ţară după numărul de voturi şi pe locul 11 pe ţară după procente - m-au determinat să propun, luni, printr-o declaraţie de presă, o serie de măsuri. Una dintre ele era şi demisia tuturor preşedinţilor ale căror filiale au obţinut mai putin de 30%, deci, inclusiv a subsemnatului. Propunerile mele n-au fost, însă, agreate, niciuna”, a spus Robu.

Nicolae Robu a mai precizat că joi dimineaţă a comunicat familiei şi apropiaţilor că a decis să demisioneze, însă ulterior a aflat că mai mulţi liberali conduşi de edilul din Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, s-au adunat într-un club din Timişoara şi au decis să îi ceară demisia.

„Astăzi de dimineaţă (n.r. - joi dimineaţă), am comunicat familiei şi unui număr de apropiaţi că am decis să demisionez din funcţia de Preşedinte PNL Timiş. Pe parcursul zilei, am aflat că, la iniţiativa primarului de Sânnicolau Mare, un grup de circa 20 - 25 de colegi s-au întrunit la Club 21, pentru a pregăti o presiune asupra mea să demisionez. Am decis să nu anunţ nimic în plen, pentru a vedea cu ce colegi am de-a face în partidul atât de drag mie. Văzându-i, am decis să duc lucrurile şi mai departe”, a adăugat preşedintele PNL.

Nicolae Robu a mai precizat că va rămâne simplu membru al partidului şi că va asigura conducerea PNL Timiş până când liderii naţionali ai partidului vor numi un interimar.

”Voi rămâne simplu membru PNL, dar, îmi voi înceta orice activitate în partid, câtă vreme partidul va avea membri ca acest primar de Sânnicolau Mare. Desigur, voi exercita, încă, funcţia de preşedinte, până când conducerea naţională îmi va comunica încetarea mandatului, eventual simultan cu numirea unui preşedinte interimar şi sper ca acest lucru să se întâmple cât mai grabnic. Decizia este irevocabilă”, a conchis Robu.

Potrivit unor surse din cadrul PNL, pentru a conduce interimar filiala Timiş a liberalilor sunt vehiculate următoarele nume: consilierul judeţean Marian Vasile, noul deputat Marilen Pirtea, actual rector al Universităţii de Vest din Timişoara, precum şi Ovidiu Drăgănescu, fost prefect de Timiş şi fost preşedinte al PNL Timiş.

Anterior, surse liberale declaraseră că Nicolae Robu a anunţat, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean, că demisionează din funcţia de preşedinte al PNL Timiş şi că nu va mai candida pentru un nou mandat de primar în 2020.

Potrivit surselor citate, mai mulţi liberali i-au cerut demisia preşedintelui PNL Timiş, Nicolae Robu, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean.

Nicolae Robu şi-a anunţat demisia şi a spus chiar că nu va mai candida pentru un nou mandat de primar în anul 2020, au precizat sursele citate.

Nicolae Robu s-a înscris în PNL în anul 2008 şi tot de atunci conduce filiala Timiş a PNL, fiind primar la al doilea mandat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri