Kelemen Hunor anunță că UDMR nu susține niciun candidat în turul al doilea: Nu au cerut sprijinul nostru

Data publicării:
Kelemen Hunor Oradea CRU 090319
Foto: UDMR

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri, după ședința Consiliului Permanent al UDMR, că formațiunea sa nu va susține niciun dintre cei doi candidați care au intrat în turul al doilea al prezidențialelor. Decizia a fost luată după ce nici Klaus Iohannis, nici Viorica Dăncilă nu a cerut sprijinul formațiunii maghiare.

„Au trecut 3 zile de la primul tur. În această perioadă nimeni dintre cei care intră în turul doi nu au cerut sprijiniul nostru, nu au cerut sprijinul comunității maghiare pentru turul doi. În aceste condiții, dacă nu au cerut sprijinul nostru nu putem susține acești candidați. Nu putem face campanie pentru niciun dintre ei. Noi avem încredere în alegătorii noștri și suntem convinși că vor lua decizia cea mai bună”, a declarat Kelemen Hunor.

Președintele UDMR și-a îndemnat însă susținătorii să meargă la vot.

„Îi rugăm să meargă la vot pentru că participarea la vot este foarte, foarte importantă”, a mai spus acesta.

În ședința Consiliului Permanent liderii formațiunii au analizat rezultatul obținut de Kelemen Hunor la alegerile prezidențiale.

„Noi considerăm că rezultatul nostru a fost un rezultat bun și am obșinut sprijinul comunității. Avem o comunitate puterincă. Aceste voturi ne onorează și ne obligă la mare responsabilitate”, a concluzionat liderul UDMR.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri