Mircea Diaconu urmează să se întâlnească cu Ponta și Tăriceanu pentru susținerea la prezidențiale: Nu știu dacă se întâmplă

Data actualizării: Data publicării:
mircea diaconu discuta cu alde si pro romania
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul europarlamentar, Mircea Diaconu, care și-a anunțat duminică intenția de a candida la alegerile prezidențiale, urmează să se întâlnească cu liderii ALDE și Pro România, luni, la prânz, pentru a discuta despre o eventuală susținere a celor două partide. „Nu știu dacă se întâmplă pentru că aseară târziu am fost invitat la o discuție cu ALDE și Pro România.” a declarat Diaconu într-o intevenție telefonică la Digi24, referitor la o eventuală susținere a candidaturii sale.

Discuțiile au loc în contextul în care luni, premierul Viorica Dăncilă are o întâlnire cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu în care încearcă să îl convingă să nu părăsească guvernarea. Conform unor surse politice, printre condițiile puse de oamenii lui Ponta pentru o alianță ALDE-Pro România se numără ieșirea de la guvernare, susținerea lui Diaconu și renunțarea la scaunul de președinte al Senatului.

Întrebat despre o eventuală ieșire a celor din ALDE de la guvernare pentru a susține într-o alianță cu Pro România candidatura sa, Mircea Diaconu a declarat că nu știe ce vor face oamenii lui Tăriceanu.

„Nu m-am gândit așa de adânc. Nu știu ce vor face dânșii.”, spus Diaconu la Digi24.

Discuțiile dintre Mircea Diaconu și liderii celor două partide vor avea loc luni, în jurul prânzului. Ambele formațiuni vor avea mai apoi ședințe cu liderii în care trebuie să decidă ce vor face în perioada următoare.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri