VIDEO. Alegeri prezidențiale, turul 2. Primul votant din Australia, un tânăr care astăzi a împlinit 18 ani

Data publicării:
george-primul-votant-prezidentiale-turul-2

Sute de români au votat deja în străinătate în turul al doilea la alegerile prezidențiale, pe liste suplimentare, până vineri dimineață, ora României, La secția din Brisbane, Australia, primii la urne au fost membrii unei familii în care fiul cel mic a împlinit 18 ani și a votat pentru prima dată.

- Am votat! Primii votanți, primii votanți. La mulți ani! A împlinit astăzi George, prima oară votant la 18 ani și tatăl lui 50!

- Bună ziua! Vin din Brisbane, Australia, să votez contra corupției. Am împlinit 18 ani astăzi și sunt foarte emoționat.

- Salut, Digi. Mă numesc Mihai din Brisbane, Australia. Mă duc să votez pentru România, pentru o Românie împotriva incompetenților, o Românie normală, o Românie funcțională, o Românie în care ne putem întoarce acasă.

- Mulțumim Digi pentru prezentarea adevărului așa cum este. Astăzi am votat pentru o Românie normală.

Votul decisiv pentru alegerea președintelui României în următorii 5 ani a început deja. Prima secție deschisă a fost cea de la Auckland, din Noua Zeelandă, apoi au urmat cele din Australia. Au început să voteze și românii din Coreea și din China.

Ca și în urmă cu două săptămâni, scrutinul din diaspora va dura trei zile. În afara granițelor sunt organizate 385 de secții de votare care, astăzi, se deschid la ora locală 12:00 și se vor închide la ora 21:00.

Sâmbătă și duminică, românii din străinătate sunt așteptați la urne între orele 7:00 și 21:00.

În primul tur al alegerilor prezidențiale, în diaspora au fost înregistrate peste 646.000 de voturi valabile. În același timp, 15.000 de români au votat prin corespondență.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri