Antonescu: Plecarea mea a fost gest nepoliticos, dar discursul lui Băsescu era fără legitimitate

Data publicării:
crin antonescu1-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

 

Antonescu a susţinut, la un post de televiziune, că nu de la ceremonia de depunere a jurământului din partea Ramonei Mănescu pentru funcţia de ministru al Transporturilor a plecat deoarece acel moment se încheiase.

"Am plecat pentru a arăta public că pentru mine discursul ce avea să urmeze legat de Ministerul Transporturilor din gura lui Traian Băsescu nu mai poate prezenta nicio urmă de legitimitate", a susţinut preşedintele PNL.

El a susţinut că nu poate avea parte de lecţii de morală din partea preşedintelui, care a uzat de prerogativele funcţiei sale pentru a amâna numirea noului ministru al Transporturilor cu 45 de zile, pentru ca ulterior Traian Băsescu să deplângă întârzierea unei noi nominalizări pentru acest post.

"Fără îndoială că acest gest este unul nepoliticos şi mie nu-mi face nicio plăcere să fac gesturi nepoliticoase", a admis Antonescu.

El a precizat că nici în acest caz nu poate primi observaţii din partea lui Băsescu, care a refuzat să dea mâna cu o serie de miniştri la momentul învestirii Cabinetului Ponta, miniştri pentru care semnase decretele de numire.

Un alt episod invocat de liderul PNL a fost cel de la momentul suspendării din funcţie a lui Traian Băsescu, când acesta a părăsit sala de şedinţe după susţinerea discursului în Parlament, fără să asculte punctele de vedere ale parlamentarilor.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni, cum califică plecarea lui Crin Antonescu, de la Cotroceni înainte de sfârşitul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură de către Ramona Mănescu, el răspunzând: "Nu o să fie niciodată preşedinte, nu ştie ce înseamnă să fii preşedinte".

Întrebat cum comentează faptul că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preşedinte al PNL, a plecat de la Cotroceni, unde avea loc ceremonia de învestitură a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor, înainte de terminarea evenimentului, Băsescu a răspuns: "Într-un singur fel. Nu o să ajungă niciodată preşedinte pentru că nu ştie ce înseamnă să fii preşedinte, să respecte funcţia. Nu poţi să ajungi preşedinte pentru că nu ştii să respecţi funcţia. Şi, de fapt, era o ceremonie dedicată colegei sale".

Crin Antonescu, liderul PNL şi preşedintele Senatului, a plecat de la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, desfăşurată la Palatul Cotroceni, înainte ca şeful statului, Traian Băsescu, să îşi ţină discursul specific pentru aceste ceremonii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri