Boloș, după ce Ciolacu l-a comparat cu o "păpușă voodoo": "Am fost poate mai dur"

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Foto: Facebook/ Marcel Boloș

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, reacționează după ce Marcel Ciolacu l-a comparat cu o păpușă voodoo, pentru că ar fi criticat din cauza opoziției sale privind costurile majorării pensiilor. "Unii mă văd așa pentru că am fost poate mai dur", a spus Boloș.

Reporter: Vă simțiți ca o păpușă voodoo?

Marcel Boloș: "Că unii văd că am fost poate mai dur, eu spun realist și că dacă e să avem o abordare foarte corectă trebuie să luăm în calcul aceste riscuri și cum am spus, măsurile noastre pe ceea ce înseamnă încasări de venituri la bugetul de stat, din zona implementării proiectelor de digitalizare".

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, la Summit-ul Autorităților Publice Locale din România, că ministrul finanțelor, Marcel Boloș, "a reușit până la urmă și s-a străduit pentru acest lucru să-mi ia fața și să devină un fel de păpușă voodoo pe care toată lumea, în fiecare zi, trebuia să o înțepe".

Prim-ministrul a lăudat activitatea lui Boloș la Ministerul Fondurilor Europene și a spus că actualul șef de la Finanțe "a văzut pericolul blocajului total al României, pericolul de a pierde peste 70 de miliarde de euro, bani europeni' din PNRR.

Ciolacu a reclamat nivelul pensiilor, spunând că "avem cel mai scăzut prag al sărăciei din Europa". "Trebuie să găsim sustenabilitate, trebuie să venim cu o reformă fiscală în anii viitori, predictibilă, în 2025-2026, echitabilă", a precizat prim-ministrul.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri