Sari la conținut

Candidaţi controversaţi la alegerile parlamentare parţiale

În politică, Mihnea Costoiu este „garantat” de fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. A fost mai întâi secretar de stat, apoi a preluat de la aceasta şi funcţia de rector al Politehnicii. La 16 ani, Mihnea Costoiu a fost recrutat de Securitate, dar liceanul de atunci nu şi-a pus semnătura pe nicio notă informativă.

Acum, Mihnea Costoiu vrea să ajungă senator ca şi mentorul său în politică, Ecaterina Andronescu.

„M-am angajat să fac pasul acesta şi sper să nu dezamăgesc. Marele meu defect este că tot ceea ce am promis până acum au fost lucruri pe care le-am realizat”, a spus el.

Gabriela Szabo credea în 2008 că politicienii sunt oportunişti

Sentimentele Gabrielei Szabo faţă de politică s-au schimbat în ultimii şase ani. În 2008, fosta atletă spunea că politicienii sunt nişte oportunişti care dorm în Parlament şi joacă Solitaire.

Am văzut că nu s-a făcut absolut nimic concret pentru cetaţenii României, ci oamenii politici doar şi-au votat legile in interes propriu. (...) Ceea ce ei ne-au transmis este că s-au dus acolo să doarmă şi să joace Solitaire”, spunea Gabriela Szabo în 2008.

Fosta atletă pare să fi făcut şi un viraj ideologic. În 2008, Gabriela Szabo era curtată de liberali pentru un post de parlamentar, acum este dorită de PSD-işti.

Cel puţin din poziţia de ministru face cinste României şi face un mare bine Guvernului. Dacă va dori să fie şi parlamentar, cu atât mai bine pentru Parlamentul României”, afirma Victor Ponta.

Ilie Năstase îşi mai încearcă o dată norocul în politică. După eşecul din 1996, când a candidat pentru Primăria Capitalei, fostul tenismen se visează senator: „Acum vreau să fac altceva, să mă implic foarte mult să ajut sportul românesc. Vreau să mă implic în legea sponsorizării care există în orice ţară sănătoasă”.

Fostul sportiv a fost amendat în 2010 de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru o declaraţie privind deportarea romilor în Harghita.