Ce condiții îi pune Ponta lui Tăriceanu: Dacă iese de la guvernare, discutăm

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Victor Ponta discută cu Călin Popescu Tăriceanu despre candidatul la prezidentiale
INQUAM Photos/George Călin

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat duminică, întrebat despre o eventuală alianță cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu că nu are cum să susțină ALDE atâta timp cât este la guvernare.

„Nu am cum să susțin ALDE cât timp ei sunt la guvernare și noi suntem în opoziție, că nu mai înțelege nimeni nimic. Pot să mă aliez cu cei din ALDE, dar nu cât sunt la Guvern. Dacă ies, da, pot să vorbesc cu ei să facem un grup mai mare.”, a declarat fostul premier, la România TV.

Victor Ponta a spus că se va întâlni luni cu cei din PSD și cu cei de la ALDE pentru a discuta despre candidatul la alegerile prezidențiale. Atât Viorica Dăncilă, cât și Gabriela Firea au anunțat că vor să poarte discuții cu Pro România pentru susținerea unei candidaturi. Ponta crede că din PSD va candida Viorica Dăncilă și a dat de înțeles că nu o va susține. Gabriela Firea nu ar avea prea multe șanse la prezidențiale dacă PSD va avea un alt candidat, crede Ponta.

„Nu cred că Dăncilă scapă de candidatură, dar dacă va candida și ea, și Tăriceanu, și Crețu de la noi, și Firea, și Pleșoianu, ne batem pe locul 3. Firea va avea un scor bun ca independent, dar PSD votează PSD. Dacă nu e candidat PSD nu are șanse.” a spus Victor Ponta.

Eventualele discuții de luni au loc în contextul în care social democrații trebuie să decidă marți, în CEx, cine va candida la alegerile prezidențiale. Surse din PSD susțin că Viorica Dăncilă vrea să își impună candidatura, în timp ce Gabriela Firea a anunțat că vrea și ea să fie candidatul PSD la prezidențiale. Firea nu a exclus varianta în care să candideze independent, susținută de alte partide precum Pro România și ALDE. 

În același timp, cei din ALDE sunt nemulțumiți de decizia PSD de a avea propriul candidat și au amenințat chiar cu ieșirea de la guvernare. ALDE își dorește să meargă în alegerile prezidențiale cu Călin Popescu Tăriceanu, iar Pro România ar avea varianta Sorin Câmpeanu sau Corina Crețu, însă totul depinde de discuțiile cu PSD și Gabriela Firea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri