Cîmpeanu: Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă

Data actualizării: Data publicării:
sorin cimpeanu
Sorin Cîmpeanu. Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

După ce și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu a explicat vineri de ce a luat această decizie. El spune că a fost „ținta unor atacuri injuste și nefondate” și că a demisionat „din dorința de a elimina presiunea nedreaptă și ilogică asupra reformei în educație”.

Fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că a fost „evidentă” deturnarea discuțiilor din spațiul public spre alte zone total străine interesului profesorilor și elevilor.

„Este o demisie care a venit din dorința de a elimina presiunea nedreaptă și ilogică asupra reformei în educație, fiind evidentă deturnarea discuțiilor din spațiul public spre alte zone total străine interesului a sute de mii de profesori și a milioane de copii și tineri. Este o demisie care a venit din dorința de a nu periclita reforma educației și parcursul noilor legi ale educației”, spune Cîmpeanu.

Fostul ministru adaugă că a fost „în repetate rânduri ținta unor atacuri injuste și nefondate”.

„Deși am explicat de fiecare dată și am demontat toate acuzele care mi s-au adus, toată seria de atacuri din ultima vreme nu ar fi făcut decât să ducă în derizoriu o reformă adevărată, la care s-a muncit ani de zile. Tocmai pentru că am crezut și voi crede până la capăt în acest proiect, și pentru că doresc să îl vad devenind realitate, am luat decizia de a demisiona”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

El adaugă că a inițiat, ca ministru, reforma sistemului de învățământ, pregătind implementarea „României Educate”.

„Am făcut pași importanți pentru o finanțare mai bună a sistemului de învățământ și pentru accesul egal al tuturor copiilor la educație. Acestea sunt lucruri care vor rămâne”, adaugă Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi, din funcția de ministru al Educației. „Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației”, a transmis el. Cîmpeanu a fost acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în 2006. Potrivit jurnalistei, politicianul și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori. Lucrarea se numea "Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor".

O parte dintre liderii PNL au considerat o greșeală retragerea lui Sorin Cîmpeanu de la conducerea Ministerului Educației, o slăbiciune pentru partid care permite ca ținte să fie puse pe oricare din ei, potrivit stenogramelor discuțiilor pe această temă din PNL, obținute în exclusivitate de Digi24.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri