Ciolacu anunță amenzi mai mari „din prima” în 3 cazuri de comportament fiscal incorect: „Nişte şmecheri fac averi speculând portiţe”

Data actualizării: Data publicării:
TIMISOARA - ALEGERI PSD TIMIS - 30 SEP 2023
Premierul Marcel Ciolacu. INQUAM PHOTOS / Virgil Simonescu

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că în şedinţa de Guvern vor fi întărite regulile nu doar în zona viciilor, ci şi în cazul comportamentului fiscal incorect. Astfel, se va introduce amendă „din prima” în cazul nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale, în cazul nefuncţionării caselor de marcat şi pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale, iar cuantumul amenzilor va creşte. „Nişte şmecheri fac averi speculând câteva portiţe legislative”, a acuzat premierul.

„Întărim regulile nu doar în zona viciilor, ci şi în cazul comportamentului fiscal incorect. Milioane de români cinstiţi îşi depun şi plătesc la timp toate obligaţiile către stat, dar nişte şmecheri fac averi speculând câteva portiţe legislative. De aceea, împreună cu Ministerul de Finanţe, astăzi, închidem acest portiţe”, a spus premierul în deschiderea şedinţei de Guvern, conform News.ro.

Marcel Ciolacu a arătat că Guvernul modifică legislaţia. „Venim cu amendă din prima în cazul nedepunerii la termen a declaraţiilor fiscale! La fel, în cazul nerespectării obligaţiilor privind funcţionarea caselor de marcat. Şi, tot amendă, pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale. Mai mult, cuantumul amenzilor va creşte”, a spus şeful Executivului.

„Am spus că nu voi ezită să lupt contra evaziunii fiscale. Şi asta facem! Nu pot exista la nesfârşit oameni corecţi care declară şi plătesc şi şmecheri care nu declară şi nu plătesc nimic”, a mai completat premierul Ciolacu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri