Ciolacu cere unitate pentru Schengen: „Nu e loc de orgolii şi rivalităţi”

Data publicării:
marcel ciolacu
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, face apel la unitate şi le cere politicienilor români să pledeze în familiile lor politice europene pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

„A sosit momentul ca toţi decidenţii şi partidele politice din România să susţină, în următoarele săptămâni, pe toate canalele şi pe toate fronturile, aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen! Este foarte important ca în această perioadă să fim cu toţii uniţi şi să acţionăm pentru ţara noastră. În această chestiune nu e loc de orgolii şi rivalităţi. Apelul meu este ca toate partidele să utilizeze contactele pe care le au în familiile lor politice europene pentru susţinerea aderării României la Spaţiul Schengen. Eu asta voi face la Congresul Socialiştilor Europeni, care va avea loc peste puţin timp la Berlin. De asemenea, colegii mei din Parlamentul European au zilnic discuţii cu oficiali din alte state membre pentru a-i convinge să susţină cauza României. Sunt convins că şi celelalte partide pot contribui semnificativ pentru a obţine un succes pentru România”, a scris, vineri, Ciolacu, pe Facebook.

Președintele PSD a subliniat că România îndeplineşte de mult timp toate condiţiile tehnice de aderare.

„Nu trebuie să avem vreo rezervă în această luptă pentru un obiectiv naţional strategic, fiindcă dreptatea este de partea noastră! România îndeplineşte de mult timp toate condiţiile tehnice de aderare, iar conduita ţării noastre în gestionarea fluxurilor de refugiaţi din Ucraina şi în asigurarea rutelor de export pentru grânele ucrainene arată că merităm pe deplin admiterea în Spaţiul Schengen”, a adăugat Ciolacu.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri