Ciolacu curăță lista Gabrielei Firea pentru Consiliul General. Petre Roman și Dumitru Dragomir nu vor fi consilieri în București

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea in rochie rosie, aplecata catre Ciolacu, ii spune acestuia ceva.
Gabriela Firea și Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/George Călin

ACTUALIZARE: Dumitru Dragomir a anunțat că nu va renunța la mandatul de consilier pentru că a fost „ales de popor”. Situația sa va fi discutată de conducerea PSD la întâlnirea de vineri cu organizația PSD București.

Surse din conducerea PSD au precizat pentru Digi24.ro că propunerile controversate de pe lista PSD pentru Consiliul General al Municipiului București vor fi retrase. Printre cei propuși de Gabriela Firea pe lista CGMB, forțați să renunțe la mandatul câștigat pe 27 septembrie sunt fostul premier Petre Roman și Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

De asemenea, de pe lista va fi retras și fostul antrenor al echipei naționale de fotbal, Anghel Iordnăescu. Fostul fotbalist Daniel Pancu și antrenorul Cornel Dinu renunță și ei la mandatul de consilier general.

Lista este „curățată” de conducerea PSD, care vrea să se distanțeze de numele controversate care se regăsesc pe ea. Înainte de alegeri, conducerea centrală a decis să nu se implice în alcătuirea listelor.

Gabriela Firea declara în campania electorală că s-a consultat cu colegii de la PSD București în legătură cu propunerile făcute.

Întrebată dacă faptul că Petre Roman este acuzat de crime împotriva umanității, în dosarul Mineriadei, nu este o problemă, Gabriela Firea a spus că nu este o hotărâre definitivă a instanței.

„Este condamnat, este în pușcărie? La celelalte partide câte persoane sunt? Deocamdată Justiția își face datoria și este bine să se întâmple așa. Nu avem în niciun caz o hotărâre definitivă și irevocabilă. Sunt persoane cărora nu li s-a îngrădit dreptul de a alege și de a fi ales”, spunea fostul primar general.

PSD a obținut după votul din 27 septembrie 21 de consilieri generali. La mandatul de consilier va renunța și Gabriela Firea, care candidează pentru un loc în Senat, la alegerile parlamentare din decembrie.

Potrivit datelor oficiale BEM, PSD va avea 21 dintre cele 55 de mandate de consilieri, urmat de USR-PLUS cu 17 mandate, PNL cu 12 mandate şi PMP cu 5 mandate. Partidele de dreapta vor avea majoritate în Consiliu, iar PSD va fi în opoziție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri