Ciolacu, despre controalele la azile: „Să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel”

Data publicării:
Marcel Ciolacu cu ochelari citeste pe hartie
Premierul Marcel Ciolacu. Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a cerut joi autorităților de control la căminele de bătrâni să nu facă exces de zel în aceste contraole și să dea amenzi cu orice preț, chiar și în situații în care se constată nereguli minore.

„Aş dori să le cer autorităţilor să nu picăm în cealaltă extremă şi să facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit trei lămâi mucegăite vom schimba ceva de fond cu aceste controale”, a declarat Marcel Ciolacu joi, la ședința de guvern în urma căreia ministrul Muncii, Marius Budăi, își va depune demisia.

Premierul a mai anunţat că rezultatul preliminar al verificărilor pe care le-a solicitat la nivel naţional arată că, după controlarea a 1.100 de astfel de centre, 13 au fost închise.

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a dat detalii despre aceste verificări: au fost controlate 1.037 de centre rezidenţiale pentru persoane vârstnice, minori şi persoane cu dizabilităţi şi că s-a descoperit că 24  funcționau ilegal, fără autorizație. Totodată, au fost date 3.640 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 10 milioane de lei, a mai spus ministrul.

Cătălin Predoiu a declarat în şedinţa de Guvern că au fost efectuate controale în baza dispoziţiei premierului, pentru verificări la nivelul tuturor centrelor rezidenţiale, destinate persoanelor minore, vârstnice, cu dizabilităţi din toată ţara.

„Raportarea datelor s-a realizat către Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii respectiv spre informare ministerului de Interne şi pe baza acestor rasportări prezinte aceste date. Astfel, la nivelul Municipiului Bucureşti şi celor 41 de judeţe s-au constituit echipe mixte de contro, formate din reprezentanţi ai instiutţiilor cu atribuţii în domeniu”, a precizat Predoiu.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri