Ciolacu, după atacul lui Iohannis: „Este o ieșire care descalifică total funcția prezidențială”

Data publicării:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu: PSD are un avantaj în exit poll, chiar dacă ponderăm votul din diaspora. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îl atacă pe președintele Klaus Iohannis după ce acesta a acuzat PSD că „se luptă să dea Ardealul ungurilor”. Aceasta, după ce un proiect privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților, condusă de Ciolacu.

„Ieșirea de astăzi a președintelui Iohannis arată cât de jos poți să ajungi în politică. Este o ieșire care descalifică total funcția prezidențială”, a scris Ciolacu pe Facebook.

„Îi amintesc președintelui Iohannis că nu a avut nicio reacție când ambasadorul României la Budapesta a fost terfelit în urmă cu câteva zile. A tăcut complice. Dacă era un adevărat patriot, l-ar fi apărat pe ambasadorul român”, a mai scris Ciolacu.

Președintele PSD mai spune că Iohannis știa că social-democrații sunt împotriva proiectului privind autonomia Ținutului Secuiesc și că proiectul va fi respins definitiv de Senat în ședința de plen de la ora 14.00.

„Cu toate acestea, a avut această ieșire anti-românească și anti-democratică. Cred că președintele Iohannis trebuia să fie mai preocupat că a trimis români la export pe plantațiile din Germania. Oameni pe care președintele Iohannis și Guvernul i-a abandonat. De asemenea, cred că președintele Iohannis ar fi trebuit să fie mai preocupat de faptul că Guvernul lui lasă ca pădurile să fie tăiate”, a scris Ciolacu.

„Și, în mod special, dată fiind situația în care ne aflăm, președintele ar trebui să fie preocupat de soarta românilor, de protejarea nivelului de trai, de păstrarea locurilor de muncă, de posibilitatea de a-și amâna creditele, de soluții pentru salariații nevoiți să-și lase copiii”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri