Ciolacu: E simplu să spui că PSD e de vină. Nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele!

Data publicării:
inquam ciolacu psd
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a răspuns președintelui Klaus Iohannis, după atacul lansat la adresa social-democraților. Președintele Camerei Deputaților acuză liberalii că, înainte de pandemie, liberalii s-au “jucat luni de zile de-a anticipatele”. Ciolacu a scris, pe Facebook, că Parlamentul a trebuit să lucreze online, de acasă, pentru că “un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament”.

„Virusul nu mai e «o simpă răceală», domnule președinte Iohannis?!

Vă amintiți?! Dumneavoastră și PNL ați ignorat încă de la bun început pandemia care venea peste România! Știu, e simplu să spui că PSD e de vină, dar nu noi ne-am jucat luni de zile de-a anticipatele!

Acei «unii» din Parlament au fost nevoiți să vă voteze un guvern incompetent și corupt, domnule Iohannis! Vă amintiți sau ați uitat când Cițu fugea de răspundere? Am votat un guvern care nu merita să fie votat! Dar am considerat că în plină pandemie, România avea nevoie de stabilitate și nu de anticipate! Unde erau atunci liberalii dvs? Mureau de frică în izolare, vă spun eu!

Ați închis lumea în case și ați tras obloanele firmelor. Ați lăsat pe drumuri peste 1 milion de oameni. Pe alții i-ați trimis la export la cules de sparanghel în zone roșii din Europa! Nu ați luat nicio măsură concretă, doar ați făcut achiziții la suprapreț de la firmele de casă. Să vă fie rușine, ați pus România pe harta corupției internaționale legată de achizițiile de echipamente medicale. La fel ca Bangladesh, domnule președinte european!

Domnule Iohannis, nu mai jigniți Parlamentul! Nu noi am stat în izolare la Vila Lac cu piscină și chelneri. Era supusul dvs, premierul Orban!

Am lucrat în sistem video online, e adevărat domnule Iohannis. E inedit. Dar știți de ce?! Pentru că un iresponsabil de la PNL a venit infectat la Parlament, pentru că trebuia dvs să vă lansați candidații la alegerile locale!

Noi în Parlament am vrut să protejăm nivelul de trai al românilor și capitalul românesc. Astea nu sunt legi populiste! Sunt legi votate de toate partidele politice, cu excepția PNL într-adevăr! Voi doar ați putut să contestați tot la CCR sau să reîntoarceți legi, ca nu cumva vreun român să fie sprjinit acum! Vreți șomeri, domnule Iohannis?! Cât mai mulți, nu?! Vreți sărăcie, austeritate și șomaj. La fel ca în 2009-2010! Pentru că altceva nu sunteți în stare!

Domnule Iohannis- ridicați-vă o clipă ochii din sondaje, lăsați calculele electorale, testați populația și veniți cu un plan concret de REDESCHIDERE!

PSD a întins o mână către dialog. Ați refuzat-o! Dar nu uitați că în timp ce dvs vă țineți de lupte politice, românii încep să trăiască de pe o zi pe alta. Vă asumați și asta, domnule Iohannis?!”, arată un mesaj publicat pe Facebook de Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis a lansat, marți, un atac la adresa parlamentarilor care nu s-au “ocupat de îngrădirea epidemiei”. Șeful statului a făcut referire la fostele guvernări PSD care au “risipit banii românilor” și care acum compromit, printr-un “comportament populist, viitorul generațiilor de români care vor veni”.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri