Ciolacu, reacție la folosirea hărții cu Ungaria Mare pe stadion: „Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competițiile sportive”

Data publicării:
Marcel-Ciolacu
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Ilona Andrei / Inquam Photos

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la anunțul Federației Maghiare de Fotbal privind acceptul UEFA de a folosi simbolul Ungariei Mari pe steaguri și fulare la meciurile naționalei, cerând retragerea acestui acord, dar și o poziție din partea Federației Române de Fotbal.

„Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competițiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federația de Fotbal din Ungaria a hărții Ungariei Mari pe drapele și bannere. Președintele FRF, care este membru în Comitetul Executiv al UEFA, trebuie să ceară de urgență revenirea asupra acestei decizii.

Salut poziția echilibrată a președintelui CNCD, Csaba Asztalos, și sper ca acest model să fie preluat atât de oficialii maghiari, cât și de cei de la UEFA”, a scris Marcel Ciolacu miercuri, într-un mesaj pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Federația Maghiară de Fotbal a anunțat marți că a primit acceptul UEFA și FARE (organizație care luptă împotriva discriminării în fotbal) de a folosi simbolul Ungariei Mari pe steagurile și fularele pe care suporterii le afișează la meciurile naționalei.

„Acceptând argumentele FMF, cele două organizații (UEFA și FARE - n.r.) au recunoscut că folosirea culorilor hărții istorice a Ungariei și ale benzii Árpád nu constituie comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică altor simboluri și inscripții suplimentare plasate pe steaguri, precum și scandărilor fanilor. Prin urmare, Federația va permite folosirea acestor steaguri la următoarele două meciuri”, se arată într-un comunicat al Federației Maghiare de Fotbal.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri