Cioloș: Dacă Ciolacu nu oprește investiția la casa de protocol, va fi pus în situația ridicolă de a deveni „paharnicul” lui Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos la un eveniment politic
Cioloș spune că dacă Ciolacu nu oprește investiția la casa de protocol, va fi pus în situația ridicolă de a deveni „paharnicul” lui Iohannis. Foto: Inquam Photos / George Călin

Dacian Cioloș a spus într-o conferință de presă susținută marți, la Strasbourg, că dacă Ciolacu nu oprește investiția la casa de protocol a RAPPS „cât mai repede”, atunci „va fi pus în situația ridicolă să devină un «paharnic» al președintelui Iohannis. Adică omul de casă care îi pregătește casa la propriu”. „E jenant să vezi câți bani se cheltuie fără explicații clare și fără transparență pentru nomenclatura de partid și de stat”, în condițiile în care Ciolacu „se plânge că avem deficit ridicat” și „în condițiile în care avem sărăcie în țară”, a adăugat liderul REPER.

„E jenant. Pentru mine, ca fost prim-ministru, e jenant să vezi cum un guvern investește bani publici pentru nomenclatura de partid și de stat în condițiile în care se plânge că avem deficit ridicat, că nu colectează destui bani la buget, în condițiile în care avem sărăcie în țară, în care crește inflația și multă lume o duce tot mai rău. Iar premierul nu găsește altă explicație decât «o să văd», «o să verific», «nu știu ce se întâmplă». Eu vă spun ca fost prim-ministru: Nu are cum să nu știe în următoarea jumătate de oră după ce materialul a fost publicat. Eu nu văd cum Ciolacu nu ar trebuit să știe ce se întâmplă acolo, dacă nu cumva știa dinainte. Nu cred că investițiile respective s-au făcut fără știrea, măcar pasivă, a prim-ministrului, a declarat Dacian Cioloș într-o conferință de presă susținută la Strasbourg.

„E jenant să vezi atitudinea asta și să vezi câți bani se cheltuie fără explicații clare și fără transparență pentru nomenclatura de partid și de stat. Și dacă premierul Ciolacu nu oprește investiția respectivă cît mai repede, va fi pus în situația ridicolă să devină un «paharnic» al președintelui Iohannis prin comportamentul pe care îl are. Adică omul de casă care îi pregătește casa la propriu. Și o face pe banii statului, nu pe banii lui”, a mai spus liderul REPER.

„E jenant să vorbești de cum creștem reprezentarea României la nivel european și ce fel de oameni avem și să dăm acest gen de răspunsuri. Eu nu-mi dau seama pe ce lume trăiesc oamenii aceștia, și cât de deconectați sunt de la realitățile actuale și de istoria recentă a României. Cât de deschisă și sensibilă e încă rana asta a protocolului de stat de pe spatele cetățenilor. Să vii cu genul ăsta de investiții e descalificant pentru niște oameni politici care au încă pretenții politice și mai mari”, a adăugat Cioloș.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri