Cioloș și Barna, despre atacurile PNL la adresa USR PLUS: „Coaliția - cum să nu funcționeze?”. Mesaje „firești în fiecare partid”

Data publicării:
florin citu, kelemen hunor, dan barna, ludovic orban si dacian ciolos in fata unei mese
Premierul Florin Cîțu împreună cu liderii coaliției de guvernare. Foto: Inquam Photos / George Călin

Dacian Cioloș și Dan Barna afirmă că nu există tensiuni la nivelul coaliției de guvernare, după atacurile atât ale lui Florin Cîțu, cât și Ludovic Orban, la adresa USR PLUS. Copreședinții alianței USR PLUS consideră mesajele partenerilor PNL din coaliția de guvernare ca fiind „firești”, de „campanie electorală internă”.

Dacian Cioloș și Dan Barna au fost întrebați luni de jurnaliști cum comentează declarațiile recente ale Florin Cîțu și Ludovic Orban, care au vorbit în termeni critici despre USR PLUS.

„Astea sunt discuții normale, firești. Coaliția - cum să nu funcționeze? Ați văzut că astăzi au fost toți liderii partidelor din coaliție, a fost conducerea guvernului, premierul... (Premierul - n.r.) nu pune deloc la îndoială alianța”, a declarat Dacian Cioloș. 

„Să nu confundăm mesajele acestea de campanie electorală internă, firești în fiecare partid, cu funcționarea de fond a coaliției. Discuția de azi n-a fost despre asta, discuția de azi a fost despre România Educată”, l-a completat Dan Barna pe Cioloș.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a criticat duminică, la şedinţa de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL Bacău, pe partenerii de coaliție de la USR PLUS că nu sprijină valorile tradiţionale ale românilor, de „parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce”.

La rândul său, Florin Cîțu le-a transmis cu câteva zile în urmă liberalilor din București să voteze „înțelept” pentru președinții filialor de sector ale PNL, pentru că, cu el președinte al partidului, vor susține doar membri PNL la primăriile de sector.

„Mesaj ferm pentru colegii mei, membri PNL în București: cu mine președinte al partidului, vom susține doar membri PNL la primăriile de sector. Votați înțelept când alegeți președinții PNL de sectoare. Mult succes și vă aștept alături de echipa câștigătoare. Împreună construim România liberală”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Citește și: Cioloș l-a anunțat pe Barna în direct că o să candideze la șefia partidului. Barna: „USR PLUS e bine”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri