Cioloș vrea declanșarea anticipatelor „chiar de mâine”

Data publicării:
CIOLOS ORBAN agerpres_11706783
Dacian FOTO: Agerpres

Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a scris vineri un mesaj pe Facebook în care susține că nu sunt necesare discuții „interminabile” despre anticipate și că Ludovic Orban trebuie să declanșeze procesul „chiar de mâine”.

„Astăzi, președintele Iohannis și prim-ministrul Orban au anunțat că au căzut de acord asupra declanșării alegerilor anticipate, dar încă mai studiază diferite alternative pentru a realiza acest lucru. Foarte bine. Noi, PLUS, spunem asta de trei luni și, firesc, susținem decizia. Dacă decizia este deja luată, așa cum declară prim-ministrul, ea ar trebui pusă în aplicare chiar de mâine.

Așteptăm, așadar, o propunere de calendar și de proces.

Nu sunt necesare discuții interminabile și comisii de analiză sau reflecție. Dacă Guvernul Orban își dorește cu adevărat anticipate, depinde exclusiv de acesta ca ele să aibă loc. Așteptăm”, a scris președintele PLUS. 

Dacian Cioloș i-a răspus și unui internaut care i-a atras atenția că PLUS nu are niciun parlamentar.

„Nu avem pentru că nu ne interesează să luăm parlamentari de la alte partide”, a fost răspunsul fostului premier.

Ludovic Orban a anunțat, vineri, după o întâlnire de o oră cu președintele Klaus Iohannis că au decis împreună să declanșeze procedurile pentru organizarea de alegeri anticipate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri