Cîțu dezminte informațiile despre un al doilea dosar în SUA: „Acel claim a fost respins de instanța americană”

Data publicării:
florin citu la palatul victoria intr-o conferinta de presa
Premierul susține că este vorba despre o decizie de respingere a unei sentințe civile. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a reacționat, luni, în legătură cu informațiile apărute în spațiul public despre un al doilea dosar în Statele Unite, pentru o datorie de aproape 7.000 de dolari. Premierul susține că este vorba despre o decizie de respingere a unei sentințe civile, despre care nu a fost informat niciodată. „Eram foarte ușor de găsit”, spune premierul.

„A fost prezentat în spațiul public un dosar în SUA. M-am informat și eu, este de fapt o decizie de respingere a unei sentințe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte ușor de găsit pentru oricine. Realitatea juridcă este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA, iar eu am încredere în justiția din Statele Unite”, a declarat Florin Cîțu.

Mediafax a publicat, duminică, un dosar din statul Iowa împotriva lui Florin Cîțu, deschis în anul 2008, la 6 ani după plecarea acestuia din SUA, pentru neplata unei datorii de aproape 7.000 de dolari la Maryland National Bank. După 7 luni de la chemarea în judecată, recuperatorii renunță la proces.

Este vorba despre un proces civil intentat împotriva lui Florin Cîțu de către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC, pentru suma de 9.755 de dolari, pentru neplata unei datorii de 6.698 de dolari la Maryland National Bank.

Întrebat despre datoria respectivă, Cîțu a mai declarat: „Acel claim a fost respins de instanța americană”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri