Codrin Ștefănescu: Este copleșitor să anunți colegii de partid să aleagă între Iohannis și Barna

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu_fb

Codrin Ștefănescu, fost secretar general al PSD și, totodată, candidat pentru această funcție, după ce a fost debarcat de Viorica Dăncilă, a declarat marți că va milita pentru ca partidul să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din această toamnă. El a exclus o candidatură comună cu ALDE sau un candidat din afara PSD.

Codrin Ștefănescu a atacat-o pe Viorica Dăncilă, care a preluat șefia PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea.

„În momentul ăsta când vorbesc eu acum, și alți colegi de-ai mei cer să ne desprindem de trecut, sunt oameni de partid importanți care câștigă alegerile la ei în teritoriu care sunt siderați de faptul că trebuie să ne schimbăm cu totul modul, și strategia, și comportamentul și comunicarea publică”, a spus Ștefănescu.

„Sper din tot sufletul, și asta voi milita ca secretar general, ca PSD să aibă candidat propriu la prezidențiale. Este foarte important să intrăm în turul doi. Este nepermis să avem un candidat care nu intră în turul doi. Este absolut copleșitor să-i anunți pe colegii de partid, în viitor, că vom avea doi candidați din care trebuie să alegi unul: Iohannis și Barna. Ce le spui colegilor de partid? Alegeți răul cel mai mic? Sub nicio formă!”, a spus el.

„PSD are în momentul de față cinci-șase candidați care pot fi cu șanse reale de a intra în turul doi, unul deja v-a dat declarații: Liviu Pleșoianu. Șerban Nicolae, Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, este Mihai Fifor, sunt oameni care pot candida, Eugen Teodorovici, sunt oameni care pot fi susținuți de partid cu șanse mari de a câștiga alegerile prezidențiale, mai ales în contextul actual”, a adăugat fostul secretar general al PSD.

El a subliniat că „ideea de a avea un candidat din afara partidului mi se pare neverosimilă, la fel ca și ideea de a avea un candidat comun PSD-ALDE, care era foarte viabilă până acum câteva luni de zile, în acest moment nu mi se mai pare viabilă. PSD trebuie să aibă un candidat propriu, iubit de electoratul PSD”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri